Ulrik Sinding, formand for Trustrup Håndværker- og Borgerforening, ser en god fremtid for byen og dermed også for den evt. kommende købmandsbutik.

Ulrik Sinding, formand for Trustrup Håndværker- og Borgerforening, ser en god fremtid for byen og dermed også for den evt. kommende købmandsbutik.

Butik:

Vil Trustrup bakke op om Min Købmand?

Borgerne skal til lommerne for at hjælpe ny købmand i gang i ledige lokaler

Af
Anette Bonde

I nogle år har web-shoppen, skiftselv.dk, haft til huse i de lokaler, hvor der tidligere var købmandsforretning i Trustrup. Nu er lokalerne blevet ledige, et købmandspar fra Grenaa har meldt deres interesse, og pludselig viser der sig en mulighed for, at byen igen får butikken fyldt op med købmandsvarer.
Torsdag 15. januar klokken 19 inviterer Trustrup Håndværker- og Borgerforening til informationsmøde i Kulturhuset Stationen. Det muligt kommende købmandspar deltager i mødet.
Håndværker- og Borgerforeningen er i dialog med Dagrofa, der står bag Min Købmand-kæden, og alt tegner egentlig positivt. Det springende punkt lige nu er, hvorvidt byens borgere bakker op.

Tror på opbakning

Det håber Ulrik Sinding, formand for Trustrup Håndværker- og Borgerforening, at de vil. I hvert fald har han og den øvrige bestyrelse i foreningen tit fået opfordringer fra borgere.
“Kan I ikke skaffe os en købmand,” lyder det.
Nu skal borgerne vise, at de også har viljen, og de skal hjælpe til økonomisk. Der skal nemlig samles penge ind til udbetalingen på en leasingkontrakt på inventar.
“Jo flere penge vi kan samle sammen, jo nemmere bliver det for købmanden at komme i gang.”
Ifølge Ulrik Sinding er Dagrofas interesse for at gå ind i projektet også afhængig af borgernes opbakning.
Der vil blive lavet støttebeviser på to forskellige beløb. For et støttebevis på 1.000 kroner får man:
“En købmandsbutik i Trustrup”, smiler Ulrik Sinding.
For et støttebevis til 2.500 kroner får man desuden den service, at købmanden i sin bus vil hente og bringe støttebevisernes indehavere til butikken en-to dage om ugen. Man kan også være støttesponsor og vælge mellem at blive sølvstøttesponsor eller guldstøttesponsor formedelst henholdsvis 5.000 og 10.000 kroner. Navnene på disse vil blive opslået på en særlig sponsorplade i butikken. En gang om året vil der blive afholdt en fest for støttemedlemmerne.
I butikken er det endvidere planen at indrette en lille kaffecafé med gratis kaffe og småkager.

Letbane og bosætning

Ulrik Sinding mener personligt, at en købmandsbutik vil have rigtig gode chancer. Han fortæller, at den næstsidste købmand havde en god forretning, og det var udelukkende personlige omstændigheder der gjorde, at hans efterfølger, den seneste købmand, måtte opgive butikken. Nu hvor letbanen er på vej, vil det oven i købet givetvis medføre øget bosætning.
“Trustrup og Lyngby er billige at købe hus i, og samtidig har man letbanen til Aarhus med halvtimesdrift.”
Han peger desuden på, at borgerforeningerne i både Trustrup og Lyngby har et godt samarbejde med Norddjurs Kommune om udvikling i området.

Publiceret 13 January 2015 16:00