Borgerservice i Rønde. Arkivfoto

Borgerservice i Rønde. Arkivfoto

Debat Syddjurs:

Nu må det høre op! Stop mytedannelse og usaglig debat!

Af Kirstine Bille. Viceborgmester. Formand for SF's byrådsgruppe i Syddjurs Kommune

”Byrådet består af skvadderhoveder. De er besat af tanken om at ødelægge enhver lokalby i Syddjurs Kommune. Grebet af et hovedløst centraliseringsvanvid!”
Kunne man forestille sig, at byrådsmedlemmer ud fra en saglig argumentation træffer nogen af de svære beslutninger, som de er valgt til at træffe? Nogen af de beslutninger, som har bragt kommunen ud af indenrigsministeriets jernkløer og nogen af de beslutninger, der har gjort, at vi rent faktisk stadig kan drive kommune og opretholde en anstændig service for de skattekroner, der trods alt kommer i kassen?
Når der er truffet beslutning om at lave et samlet borgerservicecenter i Ebeltoft, er det jo ud fra en overordnet vurdering af hvordan, vi allesammen får mest muligt ud af de kroner, der er til stede.
Vi reducerer de kvadratmeter, der skal vedligeholdes, samtidig med at vi tilpasser de borgernære ydelser til det nutidige behov. Der er fortsat mulighed for henvendelse og vejledning på kommunens biblioteker. Vi opgraderer de muligheder, der er for at møde kommunen på andre måder. Borgerservice kommer ud til borgere med behov for dette.
Vi er vel enige om, at borgere med behov for udstedelse/fornyelse af kørekort er i stand til at køre bil – og defor er i stand til at fragte sig derhen, hvor kørekortet udstedes. F.eks. i Ebeltoft!
Vi er vel også enige om, at når man ca. hvert tiende år har behov for et nyt pas kan planlægge sin tilværelse sådan, at man kan komme hen, hvor et pas kan udstedes. For ikke mange år siden kunne det for samtlige borgere på Djursland kun lade sig gøre i Grenå. Nu kan man gå ind til en hvilken som helst borgerservice i hele landet og få fornyet sit pas.
Vi bruger meget af vores tid på at fortælle, hvor tæt på alting Syddjurs Kommune er. Det østjyske vækstcentrum, ingenting er lang væk. Så kan det ikke passe, at vi gør det til et problem internt i kommunen. Vi er i global sammenhæng en lillebitte landkommune i et lillebitte land. Der er i bil ikke mere end 40 minutter fra den ene ende til den anden. Jeg medgiver, at der med bus og tog ikke er de samme muligheder i vores landkommune, som der er i en stor by. Men det er jo et vilkår, vi forholder os til hver eneste dag. Og netop derfor har vi tilsluttet os Midttrafiks flextur og arbejder løbende for forbedring af dette tilbud.
Kom nu ind i kampen! Vi bor et fantastisk sted på kloden. Vi har alle muligheder for sammen at skabe de bedst mulige vilkår for alle, der har valgt at bo i Syddjurs Kommune. Lad os hjælpes ad i stedet for at skændes.

Publiceret 12 January 2015 13:02