Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat:

I Randers må de gerne ...

Af Jakob Nejsum, Fjellerup

I Randers må de gerne...
Og hvorfor skulle de ikke også få lov til det?
Jeg hørte i radioen i december, at man på en vej i Mosekær ved Randers af en privatperson har fået testamenteret et beløb til at få installeret gadebelysning, som helt sikkert vil komme borgerne der til gode.
I Fjellerup har vi gennem flere år forsøgt at få installeret fartdæmpende foranstaltninger i byen, så især vores børn kan færdes sikkert på vejene til og fra skolebussen. Kommunen er faktisk forpligtiget til at sikre børnenes skolevej, hvilket for os i Fjellerup bl.a. er fra hjemmet til busstoppestedet. Vi har af flere omgange ansøgt om at få chikaner opsat, og endog tilbudt selv at betale og installere dem – hvor og hvordan det kunne ønskes af kommunen.
Men vi har fået det svar, at der ”ønskes en ensartethed på de offentlige veje”, at ønsker fra borgerne prioriteres én gang årligt, og at vedligeholdelsen falder tilbage på vejmyndigheden.
Hvor stor er vedligeholdelsen på en betonklods med et metalskilt i forhold til eksempelvis forbruget af strøm i de førstnævnte gadelamper fra Mosekær?
De sidste over 100 underskrifter i Fjellerup, og tidligere underskriftsindsamlinger vi har foretaget i byen, har endnu ikke båret noget med sig. Hvad skal der egentlig til, før vores skolevej bliver sikret?
I Randers må borgerne selv være med; hvorfor ikke i Norddjurs?

Publiceret 12 January 2015 10:30