MON holdet fra Midtdjurs Taekwondoklub til opvisning ved Rebild Taekwondoklub.

MON holdet fra Midtdjurs Taekwondoklub til opvisning ved Rebild Taekwondoklub.

Små pantere skal træne taekwondo i Kolind

Midtdjurs Taekwondoklub starter nyt børnehold for 5-9-årige børn

Af
Mogens Greve

Midtdjurs Taekwondoklub, som holder til på Kolind Centralskole, starter mandag 12. januar et nyt børnehold. Holdet for de 5-9-årige børn hedder Panterne og skal træne på Kolind Centralskole hver mandag kl. 18-18.45.
Klubben har hidtil haft en nedre aldersgrænse på 9 år, og alle aldersgrupper har trænet sammen. Det kræver en vis disciplin fra alle, som de mindste børn nogle gange har svært ved at matche, så derfor har klubben valgt at lave holdet specielt for de mindste børn.

System for børn

Børneholdet følger taekwondosystemet kaldet MON. System er udviklet til de mindre børn og er baseret på at indlære taekwondo gennem leg.
Men der arbejdes også med et nemt pensum, som børnene kommer til ”prøve” i. De kan ikke dumpe til prøven, som afholdes hver 3. måned, men det forudsættes, at de har været til træning et vist antal gange og dermed er bekendt med pensummet.
Børnene bliver således hele tiden motiveret ved jævnligt at få nye bæltefarver eller ”streger” på deres bælter, til de ender med at have sort MON bælte.
Når børnene bliver 10 år, kan de fortsætte på det store hold med det ”rigtige” pensum og bæltegrader.
De kan dog springe et par bæltegrader over i forhold til børn, der starter direkte på det store hold.
Cheftræner og træner for MON-holdet er Erik Skytte og Malene Kjær Thomsen. Assisterende trænere er Marianne Skriver, Mathias Kindtler og Jonas Kjærgaard, ligesom andre trænere fra klubben går ind og deltager, således at der altid er mindst to trænere til stede.
Nærmere information fås på midtdjurstaekwondo.dk under Information/Panterne.

Publiceret 12 January 2015 12:45