Håndtaget i bund for road racing på Ring Djursland

Ny road racing- serie kommer til Ring Djursland i maj og juni

Af
Mogens Greve

Zenergy Super Challenge byder i 2015 på fire løbsweekender med motorcykelrace på Padborg Park og Ring Djursland. Motorcykelfeltet kører med i weekender, hvor der også er billøb på banerne - og kommer i weekendens løb på banen flere gange.
Lørdag er der to tidtagninger og et enkelt heat over ti minutter, mens søndagens opvarmning efterfølges af en tidtagning og to heats á et kvarter.

To klasser

Zenergy Super Challenge afvikles i to klasser - en 600 cm3-klasse og en 1000 cm3-klasse. Det er dog ikke kun på motorstørrelserne, at der er forskel mellem klasserne. Mens det i 1000 cm3-klassen er tilladt at anvende slicks, køres der på mønstrede dæk i 600 cm3-klassen. I begge klasser gøres der også en indsats for at holde omkostningsniveauet nede, idet det der er begrænsning på antallet af nye dæk, der må registreres pr. løbsweekend. Begge klasser har fælles start.
De to TV3 Sport-kanaler dækker Zenergy Super Challenge, hvor flere kendte road racing-profiler har meldt deres ankomst. Det gælder blandt andet René Prang og Ulrik Døssing Nielsen, som i en årrække har været toneangivende på deres 600- og 1000 cm3-maskiner.

Publiceret 10 January 2015 06:00