Viden Djurs direktør Ole Svit erkender, at HG i Rønde tidligst kan blive en realitet i 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Viden Djurs direktør Ole Svit erkender, at HG i Rønde tidligst kan blive en realitet i 2017. Foto: Lars Norman Thomsen

Viden Djurs:

HG i Rønde slås tidligst op i 2017

Handelsgrunduddannelsen i Rønde bliver først aktuel fra 2017 - tidligst

Af
Af Anette Bonde

Viden Djurs annoncerede i marts 2014, at man efter sommerferien ville starte en to-årig HG (handelsskolerne grunduddannelse) i Rønde. Den blev ikke til noget, og Ole Svit, direktør for Viden Djurs, fortæller nu, at den tidligst vil blive lanceret i 2017.

Han forklarer, at høringen hos de andre skoler i området, Aarhus Købmandsskole og Tradium, der har en udbudsgodkendelse til en tilsvarende uddannelse, medførte et nej, som Region Midt derfor også retter ind efter.

Argumentet var, at området er dækket, idet eleverne kan tage til enten Randers eller Aarhus for at få denne uddannelse. Ole Svit er ikke enig i den betragtning.
"Vi ville jo gerne sørge for at dække Djursland bedst muligt."
I 2017 slår Undervisningsministeriet en ny udbudsrunde på uddannelser op.
"Så vil vi selvfølgelig forsøge igen. Det forhold, at vi er til stede i området, betyder at de unge vælger at starte uddannelsen, og allerhelst en erhvervsuddannelse. Vi vil jo netop gerne, at de unge starter på en erhvervsuddannelse."
Ole Svit gør opmærksom på, at den to-årige HG er blevet reduceret med et år, så uddannelsen nu kun varer et år. Herefter kan eleverne gå ud og søge læreplads.

Publiceret 09 January 2015 08:54