Debat:

Nytårsønske for folkeskolen fra SF

Mads Nikolajsen, SF i Norddjurs Kommunalbestyrelse

Det bedste vi kan gøre for Norddjurs folkeskoler i 2015 er at give lærerne bedre mulighed for at planlægge deres arbejde. Folkeskolereformen er et vigtigt skridt til at styrke vore børns uddannelse. Men Norddjurs har fastlåst lærernes tid 39,5 time/uge på den enkelte skole. Det er ufleksibelt i forhold til forældremøder og forberedelse.
Det går stik imod udviklingen på det øvrige arbejdsmarked, hvor arbejdstid bliver mere fleksibel. Det har givet lærerflugt både af unge lærere med små børn og erfarne lærere. Aarhus Kommune binder kun 35 time/uge og Syddjurs overlader afgørelsen til den enkelte skole.
Sidst på året 2014 påviste DR at folkeskolerne i hele landet har langt flere vikarer i dette skoleår. Norddjurs lå helt i top med en stigning på omkring 75 procent i forhold til året før.
Norddjurs folkeskoler har nogle særlige kvaliteter fremfor mange andre kommuner. Vi har børnebyer i hele vores vidtstrakte kommune. Vi har stærke overbygningsenheder og vi har gode erfaringer med pædagog-lærer samarbejde. Indhøstet allerede før folkeskolereformen.
Vi skal værne om de kvaliteter og sikre vore lærere en mere fleksibel arbejdstid og loft over undervisningstimerne for hver eneste lærer på hver eneste skole i Norddjurs. Det skal vi slå fast inden skolerne skal søge lærere til næste skoleår.
Godt nytår til folkeskolerne i Norddjurs.

Publiceret 09 January 2015 11:00