Nikolaj Nørlund kan høres uden filter i Kulturhuset Pavillonen fredag 27. marts.

Nikolaj Nørlund kan høres uden filter i Kulturhuset Pavillonen fredag 27. marts.

Koncert:

Den nøgne Nikolaj Nørlund

Den anmelderroste sangskriver og producer er mutters alene på scenen, når han runder marts 2015 af med en koncert i Kulturhuset Pavillonen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Danske Nikolaj Nørlund tager på turné fra januar til marts med sin guitar, sin stemme og et pænt stort bagkatalog af sange.
Fredag 27. marts står han på scenen i Kulturhuset Pavillonen.

Strunge-fortolker

Her vil publikum blive taget med på en tour de force af sange fra plader som Michael Strunge-fortolkningerne på albummet "Navnløs" (1996) og albums som "Nye Optagelser" (1997) og fra de senere år "Tid og Sted" (2009) og "Alt Sammen, Lige Nu" (2012) plus selvfølgelig det seneste fra Nørlunds hånd, "Det Naturlige" (2014).
På 2014-skiven synger Nørlund sange af nulevende digtere som Naja Marie Aidt, Peter Laugesen og Bjørn Rasmussen og egne tekster.

Mig og publikum

"Når jeg spiller solo, er det kun mig og publikum. Der er ikke nogle andre rum at gemme sig i, og det er med til at give en helt bestemt stemning og et fællesskab med publikum, som ikke er der på samme måde, når jeg har et band i ryggen. Mange ting går også hurtigere, når jeg er alene.
For eksempel har jeg aldrig sætliste med på scenen. Men til gengæld har jeg ikke den store dejlige maskine, mit band er," lød det fra Nikolaj Nørlund til GAFFA i efteråret 2014, på spørgsmålet om forskellen ved at optræde med band contra solo.

Produceren

Nikolaj Nørlund har en fortid i bands som Trains And Boats And Planes og The Rhonda Harris. Sideløbende har han været producer for et hav af danske kunstnere, blandt andet Ulige Numre, Jens Unmack (Love Shop) og Niels Skousen.

Familieforhold

Nikolaj Nørlund er søn af Berlingske Tidendes tidligere chefredaktør Niels Nørlund og i øvrigt lillebror til topdiplomaten Laurs Nørlund, nuværende chef for EU-Kommissionens repræsentation i Danmark.
Onklen var det hedengangne Danmarks Kommunistiske Partis chefideolog, Ib Nørrelund (1917-89).

Publiceret 09 January 2015 19:20