Skaføgaard inviterer indenfor i sommeren 2015 til ‘Hjertedage’

Skaføgaard inviterer indenfor i sommeren 2015 til ‘Hjertedage’

Fremtidens Herregaard:

Sommerens hjerte slår på Skaføgaard

Skaføgaard inviterer indenfor til ’Hjertedage’ i sommeren 2015

Af
Af Lars Norman Thomsen

Fysisk aktivitet og hjertevenlig mad er to af temaerne, når Skaføgaard i den kommende sommer over to dage inviterer til 'Hjertedage' på den historiske herregård mellem Mørke og Pindstrup i samarbejde med Hjerteforeningen og Børnehjertefonden.
Formålet er at give publikum en sjælden mulighed for at besøge herregården og samtidig sætte fokus på forebyggelse af hjertesygdomme og medfødte hjertefejl hos børn.

Realdania støtter

'Hjertedage' støttes med 100.000 kroner af Realdania.
I løbet af 2014 har Realdania gennemført i alt fire ansøgningsrunder, hvor herregårdsejerne og samarbejdspartnere har kunnet søge om støtte til at byde indenfor.
I alt har 24 aktiviteter og arrangementer fået støtte – lige fra markeder og festivaler til musikarrangementer, kurser i restaurering, rollespilsweekend og en oplevelsestur i herregårdslandskabet.
Formålet er at vise, hvordan man med enkle greb og for få midler kan genskabe herregården som midtpunkt for nye oplevelser lokalt – og gerne i et tæt parløb med nogle lokale og nationale aktører, fortæller Christian Andersen, der har titel af programchef hos Realdania.
Formand for Hjerteforeningen Syddjurs Lokalkomitè, Jens Klitgaard Kaae, hilser med tilfredshed, at Estrup-familien på Skaføgaard, repræsenteret ved den nuværende ejer, Christian Estrup, åbner den historiske herregård for offentligheden:
"Vi er meget glade for og stolte over, i de dejlige omgivelser ved Skaføgaard, at få lov til at formidle information om at forebygge og leve med en hjerte-kar-sygdom."

Om kampagnen Byd Indenfor

  • Byd Indenfor-kampagnen er en aktivitet under Realdanias strategiske initiativ Fremtidens Herregård
  • Under Fremtidens Herregård-initiativet sætter Realdania fokus på herregården som dynamo for liv og udvikling på landet
  • Gennem en række projekter ønsker Realdania at vise, hvordan revitalisering af overflødiggjorte bygninger og udvikling af helt nye forretningsområder kan genetablere herregårdenes historiske rolle som kraftcenter for lokal udvikling
  • Fremtidens Herregård er et initiativ under Realdanias program 'Den levende bygningsarv'
  • Dansk Bygningsarv er kampagnesekretariat
  • Læs mere på www.fremtidensherregård.dk

Publiceret 07 January 2015 21:25