SFs partiformand Pia Olsen Dyhr (th) deltager i politisk brunch-komsammen i Kolind søndag 22. februar 2015, hvor også Djurskredsens SF-kandidat, viceborgmester i Syddjurs, Kirstine Bille deltager.

SFs partiformand Pia Olsen Dyhr (th) deltager i politisk brunch-komsammen i Kolind søndag 22. februar 2015, hvor også Djurskredsens SF-kandidat, viceborgmester i Syddjurs, Kirstine Bille deltager.

Folketingsvalg:

SF kører kanonerne i stilling til forårets valgkamp

Partiforeningen i Syddjurs klar med bred vifte af arrangementer og markeringer i lokalområdet

Af
Af Lars Norman Thomsen

SF Syddjurs vil tydeligvis være med til at sætte den politiske dagsorden i foråret, der vil emme af valgkamp.
Det sker i form af en række arrangementer startende med et offentligt møde søndag 22. februar klokken 10.30 i Stalden i Byhallen i Kolind, hvor partiformand Pia Olsen Dyhr møder op til brunch og debat om aktuelle politiske temaer: dagpengereform, flygtninge og vækstpakke.

Folkeskolereformen

Mandag 23. marts er temaet Folkeskolen efter Folkeskolereformen. Holder den vand eller tager den vand ind, spørger SF. Partiets tidligere partiformand, Annette Vilhelmsen, nu formand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, deltager i mødet, hvor hun får plads i et panel sammen med en repræsentant for Djurs Lærerforening, et forældrevalgt skolebestyrelsesmedlem, en elevrepræsentant og en repræsentant for pædagogerne (BUPL).
Eigil Holm Nielsen, manden med tovet i SF Syddjurs, lover, at det ikke bliver et møde med langhårede indlæg fra paneldeltagerne, men et møde, hvor alle fremmødte kan give deres besyv med, så Annette Vilhelmsen får en fornemmelse af, hvordan Djursland ser på Folkeskolen lige nu og ikke mindst dens fremtid. Det er endnu ikke afgjort, hvor mødet skal finde sted.

Mere lighed - ja tak

Arbejdernes internationale kampdag, 1. maj, holder SF naturligvis i hævd i samarbejde med LO Djursland, Socialdemokratiet i Syddjurs, Enhedslisten i Syddjurs.
"Det er foreløbigt afklaret, at der holdes to 1. maj møder, et i Hornslet og et i Rønde/Kolind. Teatersalen i Rønde er revet ned, så vi skal ud og finde nye lokaler i 2015," fortæller Eigil Holm Nielsen. Han og SF har svaret positivt tilbage på Syddjurs borgmester Claus Wistofts forslag om at lave et tværpolitisk Grundlovsmøde i Byparken i Rønde. Om det bliver til noget, er endnu ikke afklaret.
Derimod ligger det mur- og nagelfast, at SFOF Djursland vil holde offentligt møde på Djursland om den voksende ulighed  i det danske samfund med afsæt i forfatteren og journalisten Lars Olsens bog "Klassekamp fra oven".
"LO Djursland og de partier, der ønsker at få mere lighed i samfundet, mødes først i det nye år for at planlægge mødet," forsikrer Eigil Holm Nielsen.

Publiceret 07 January 2015 16:30