Allan Simonsen, Vivild, og AS Malerfirma udfører alle former for maleropgaver hos både private og virksomheder. Foto: Af Lars Norman Thomsen

Allan Simonsen, Vivild, og AS Malerfirma udfører alle former for maleropgaver hos både private og virksomheder. Foto: Af Lars Norman Thomsen

Erhvervsliv:

Allan Simonsen har fået mod på det igen

Vivild-maleren øjner en fremtid for sit nystartede AS Malerfirma

Af
Af Lars Norman Thomsen

Allan Simonsen, 37, har prøvet en tilværelse som selvstændig maler tidligere, men det var i årene før den såkaldte finanskrise i 2008 vendte bunden ud af en mange en lille håndværkers økonomi.
Allan Simonsen nåede at sadle om i tide og fik job som konduktør (malermester) ved et firma i Aarhus. Siden har han arbejdet flere forskellige steder som maler, men hele tiden med lysten til at starte for sig selv igen, når tiderne igen blev gunstige.

Det gode stykke håndværk

1. oktober 2014 tog han springet og etablerede sit AS Malerfirma med base på hjemadressen i Vivilds parcelhuskvarter  på Præstevænget, hvor han bor med kone og  en børneflok på fire (to fælles og to dele).
"Jeg har altid haft det godt med selv at kunne levere et veludført stykke malerarbejde  af ordentlig kvalitet til kunden, og det kan bedst ske, når man er sig selv. Derfor besluttede jeg mig for, at nu skulle jeg være selvstændig igen" siger Allan Simonsen.

Stammer fra Nimtofte

Han er født og opvokset i Nimtofte, hvor han i 1998 blev udlært hos den lokale malermester, nu afdøde Jørgen Thygesen i 1998.
"Det var egentlig en tilfældighed, at jeg blev maler," fortæller Allan Simonsen. "Jeg kom i erhvervspraktik hos Jørgen Thygesen, og det gik fint. Da jeg efterfølgende blev tilbudt en læreplads, sagde jeg ja tak, og det har jeg aldrig fortrudt."

Fodbolden trak

Allan Simonsens indtog i Vivild skete via fodbolden.
Han havde nogle kammerater, der lokkede han til et klubskifte fra IF Midtdjurs i 1997, og det gav siden den hurtige og kontante forsvarsspiller masser af oplevelser i traditionsklubben, hvor han var fast mand på førsteholdet i Jyllandsserien og Kvalifikationsrækken.
Fodbolden ligger helt brak nu, og han kommer ikke  længere så tit på Langhøj Idrætscenter som tidligere.
"Det er en ny generation, der nu spiller på førsteholdet, og jeg følger ikke så meget med mere," erkender Allan Simonsen.
AS Malerfirma er kommet fint fra start. Ordremængden har været fin, selvom han ikke endnu har brugt krudt på markedsføring.
"Jeg har et godt netværk og kender også flere håndværkere som har været flinke til at nævne mit firma," fortæller malermesteren som foreløbig ikke har planer om at skulle være flere i firmaet.
"Det kan da godt være, at en lærling kan blive aktuel ud i fremtiden, men det skal være en, der brænder for faget."

Publiceret 06 January 2015 20:23