Daglig leder i Danmission Genbrug i Rønde, Ilse Holm Nielsen, med genbrugstyvens aflagte dunjakke. Foto: Martin Schultz

Daglig leder i Danmission Genbrug i Rønde, Ilse Holm Nielsen, med genbrugstyvens aflagte dunjakke. Foto: Martin Schultz

Genbrugstyv:

Gik med genbrugsfrakke og lod den gamle hænge

Butikstyv efterlod sin egen gamle jakke i prøverummet hos Danmission Genbrug i Rønde

Af
Af Martin Schultz

Selvom effekterne allesammen er brugte og priserne ikke er ret høje, så udsættes også genbrugsforretningerne for butikstyverier.
Således også i Danmission Genbrug på Hovedgaden i Rønde, hvor de frivillige medarbejdere forleden så en butikstyv gå ud af døren i en af forretningens jakker, efter at have efterladt sin egen næste tilsvarende, men mere slidte jakke i prøverummet.
”Vi havde lige fået en pæn sort dunjakke ind, som blev sat til salg for 150 kr. Men pludselig så vores medarbejdere jakken gå ud af døren uden at der var blevet betalt for den,” fortæller daglig leder i Danmission Genbrug, Ilse Holm Nielsen, Rønde.

Stiller kun en enkelt sko frem

Tilbage i prøverummet lå butikstyvens egen dunjakke med det afrevne prismærket på den ”nye” jakke i lommen.
”Og den efterladte jakke var ikke så meget værd som den stjålne, selvom der her jo også er tale om en slags genbrug,” siger Ilse Holm Nielsen.
I forretningen har man været ude for det samme, når det gælder sko, således at tyven har stillet sine egne sko og er gået i et par af forretningens sko uden at betale.
”Derfor stiller vi ofte kun en enkelt sko frem, som kunderne kan prøve,” siger Ilse Holm Nielsen.

Skilter med overvågning

De frivillige i genbrugsforretningerne står ofte tilbage med en flad fornemmelse, når der bliver stjålet varer, som jo alle er brugte og ikke repræsenterer en særlig høj værdi.
”Det er jo ofte ældre mennesker, som gør en frivillig indsats til et godt formål, så tyverierne er svære at forstå,” siger Ilse Holm Nielsen.
”Selvom vi skilter med overvågning og at tyverier meldes til politiet, udsættes vi næsten dagligt for tyverier. Det er så ærgerligt,” siger Ilse Holm Nielsen.
For det meste sker tyverierne blandt de udstillede varer, men i særlig grove tilfælde er medarbejderne blev udsat for tricktyverier, hvor flere personer arbejder sammen om at aflede medarbejdernes opmærksomhed.
I Danmission Genbrug på Hovedgaden i Rønde arbejder næsten 40 frivillige og de er almindeligvis 3-4 frivillige sammen i butikken og lageret.

Publiceret 03 January 2015 14:45