Læserbrev:

Tak for en god juleaften til Kafé Kolind

Af Henning Sørensen, fhv. skraldemand, Irisvej 17, 8500 Grenaa

Min hustru Ellen og jeg fejrede juleaften på Kafé Kolind i Kolind. Vi kom med toget til Kolind Station klokken 16.50 og gik tværs over gaden til det af KFUM's Sociale Arbejde ejede Kafé Kolind. Der var pyntet diskret med juledekorationer med levende lys, og gæsterne blev efterhånden som de indfandt sig budt på kaffe eller te, småkager og slik. Klokken 18 var der kommet en snes mennesker, og vi blev budt til sæde ved det smukt pyntede bord. Menuen bestod af andesteg med alt tilbehør, incl. waldorfsalat, derefter ris a la mande med tre mandler med deraf følgende mandelgaver. Derefter var der kaffe/te og kager.
Snakken gik livligt over bordet, flere kendte hinanden, og Djursland er jo ingen stor landsdel, så vi havde vist nok alle fælles bekendte. Også nogle få af julens salmer og sange blev der tid til. Klokken cirka 20.30 blev den første af gæsterne afhentet, og da Ellen og jeg skulle med toget til Grenaa klokken 21.02 var der kun de fem flinke frivillige damer tilbage.
Disse fortjener en stor tak for vederlagsfrit at have brugt nogle timer på at skabe et hyggeligt arrangement på årets helligaften for mennesker, der måske ellers ville have siddet ene af forskellige årsager.
Det er nok et tilfælde, men det ligner en tanke, at der i en reol i Kafé Kolinds alkoholfrie miljø står et billede af politikeren og journalisten Peter Sabro (1867 - 1913). Sabro udførte et stort socialt arbejde blandt andet som socialdemokratisk folketingsmand og redaktør af dagbladet Demokraten. Ligeledes var han ivrig afholdsmand, organiseret i Danmarks Afholdsforening, og han skrev regelmæssigt i det af Lars Larsen-Ledet redigerede Afholdsdagbladet.

Publiceret 29 December 2014 13:00