Der har været travlt på Gammel Estrup denne jul, og det glæder museumsdirektør Britta Andersen, der ikke var bange for selv at tage fat, når de mange folk gæstede herregården. Foto: Gammel Estrup –
Herregårdsmuseet.

Der har været travlt på Gammel Estrup denne jul, og det glæder museumsdirektør Britta Andersen, der ikke var bange for selv at tage fat, når de mange folk gæstede herregården. Foto: Gammel Estrup – Herregårdsmuseet.

Julen gav klejner i kassen på herregårdsmuseet

Julesæsonen sikrer besøgtallet på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet

Af
Anette Bonde

På Gammel Estrup – Herregårdmuseet glæder man sig over en god julesæson, der sikrer museet et besøgstal på godt 94.000 gæster i 2014. Museet har derved indhentet besøgstallet, der ellers lod til at blive lavere end i 2013. Og det er noget, der glæder museumsdirektør Britta Andersen:
”Vi er selvfølgelig vildt glade. Vores besøgstal har hele året haltet lidt bagefter i forhold til de foregående år, så det er helt fantastisk, at det nu viser sig, at vi alligevel slår tallet fra sidste år og når helt op på godt 94.096 besøgende.”

Julestemning

Der har været en fremgang på knap 17 procent i november og december måned, der har været bedre besøgt end nogensinde før. Forklaringen på fremgangen er, ifølge museumsdirektøren, at flere har fået øjnene op for den helt unikke stemning, der er på herregården i juletiden:
”Vi hører jo ofte fra gæsterne, at det ikke rigtig har været jul, før de har besøgt herregårdens julepyntede stuer, smagt på småkagerne fra brændekomfuret og danset om juletræet i Riddersalen. Vi vil gerne skabe et rum for folk til at være sammen som familier omkring de danske juletraditioner”, fortæller Britta Andersen.

Bageværkstedet for børn var en af de populære aktiviteter på gammel Estrup, der sikrede museet en fremgang på knap 17% i juleperioden. Foto: Gammel Estrup – Herregårdsmuseet.

Bageværkstedet for børn var en af de populære aktiviteter på gammel Estrup, der sikrede museet en fremgang på knap 17% i juleperioden. Foto: Gammel Estrup – Herregårdsmuseet.

Flere aktiviteter

Hun tilføjer, at der har været en stigende efterspørgsel på juleaktiviteter på herregården de senere år, og at museet derfor også har øget aktivitetsniveauet i juleperioden.
Man har således fra den første adventsweekend og alle dage frem til 21. december kunnet opleve jul for både herskab og tjenestefolk på herregården og i det nyåbnede skovarbejderhus, og der har været åbent i Herregårdskøkkenet med servering af både julebag og julesul. I alle weekender har der desuden været ekstra fokus på aktiviteter for hele familien med julegaveværksted, historisk juleklip, juletræssalg samt julesang og musik.
Gammel Estrup – Herregårdmuseet har lukket for i år, men åbner igen 3. februar 2015.

Publiceret 29 December 2014 15:00