Arkivfoto

Arkivfoto

Kendt organist rykker fra Ebeltoft til Mols

Organisten Judith Völker tiltræder ved årsskiftet en stilling som organist ved kirkerne på Mols

Af
Af Martin Schultz

Et opsigtsvækkende jobskifte kan man vist roligt kalde organisten Judith Völkers jobskifte pr. 1. januar fra kirkerne i Ebeltoft, Dråby og Handrup til et job som organist ved kirkerne på Mols.
Judith Völker kom for fire år siden som 52-årig organist til Ebeltoft efter 26 år som organist ved Matthias Claudius-kirken i Hamborg.
Nu rykker Judith Völker ud på orgelbænkene i landkirkerne på Mols, og det har sin helt egen historie, ligesom det havde det, da hun skiftede metropolen Hamborg ud med Ebeltoft.

Stærkt knyttet til Mols

Judith Völker har en stærk tilknytning til Molslandet og har altid talt dansk.
Judith Völkers mor er nemlig dansk og er fra Mols, men blev gift med en tysk købmand i årene efter 2. verdenskrig.
Moderens familie var fiskere ved Begtrup Vig og hed Andersen, men tog efternavnet Fisker. Mange familiemedlemmer ligger begravet på kirkegården i Vistoft.
”Fra jeg var et år gammel kom jeg hvert år til Femmøller på ferie, lærte dansk og har altid følt mig meget knyttet til Danmark,” har Judith Völker tidligere fortalt til Adresseavisen.

Har et stort musikalsk netværk

Siden 90'erne Judith Völkers familie haft sommerhus i Handrup, og ligesom hun selv har hendes to børn en meget tæt kontakt til Danmark.
I sine fire år som organist i Ebeltoft, Dråby og Handrup har Judith Völker været et stort musikalsk aktiv i sognet, både under de kirkelige tjenester såvel som til koncerter med kunstnere fra hendes store musikalske netværk og i hendes ihærdige arbejde som korleder for både børn, unge og voksne.
Judith Völker holder afskedskoncert i Ebeltoft Kirke søndag 18. januar kl. 16.00.
Indtil en ny organist i Ebeltoft, Dråby og Handrup er ansat, fungerer kirkernes tidligere organist Frede Olsen som organist fra nytår og til formentlig 1. april.

Publiceret 26 December 2014 15:53