Modelfoto.

Modelfoto.

Nyt gadelys i Norddjurs i 2015

Flere energi- besparelser i 2015

Af
Anette Bonde

I denne mørke tid kan det nok glæde, at der i de næste tre år arbejdes for at reducere energiforbruget ved gadebelysningen.
Norddjurs Kommune har i 2014 arbejdet med at opnå energibesparelser, og flere af kommunens bygninger er blevet energioptimeret. I 2015 fortsætter de gode takter, og gennem et EU-støttet projekt sker der en større udskiftning af gadebelysningen i kommunen. De bevilligede midler bruges til rådgivning fra EU's projektgruppe, og derfor får kommunen 60 ugers rådgivning i energioptimering af kommunens egne bygninger fordelt over de kommende tre år.

15 mio. til gadelys

”De nye armaturer til gadelygterne kan reducere energiforbruget med op til 50 procent, da de som standard er forsynet med automatisk dæmpning om natten”, fortæller Per Kristian Jensen, energirådgiver ved Norddjurs Kommune.
Man slipper sandsynligvis også for at udskifte pærer.
På flere af kommunens skoler er der blevet gennemført energibesparende tiltag i form af udskiftning af varmtvandsbeholdere, og i flere af festsalene er ventilations- og lyssystemerne blevet mere energivenlige.
Den mest synlige energioptimering er på biblioteket i Grenaa, hvor der er blevet installeret et såkaldt intelligent lyssystem. Desuden er det gamle ventilationsanlæg skiftet ud med et nyt.

Publiceret 23 December 2014 11:00