Kommentar:

Placér dig på prikken

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Det må være tilladt at riste en rune over niveauet eller mangel på samme, da Syddjurs Byråd  (Nordjurs læsere kan sagtens fortsætte læsningen) onsdag aften debatterede det rigtige eller forkerte i at lade en kunstner male et portræt af en Syddjurs borgmester, når vedkommendes politiske gerning engang er afsluttet.
Tak til Per Dalgaard (DF), Ole Bjerregaard (V) og til dels Jesper Yde Knudsen (Ø) - sidstnævnte fokuserede vel rigeligt på om det var 20.000 eller 50.000 kroner, som der skulle hives op fra kassen  pr. portræt - fordi de uden større falbelader formåede at argumentere for vigtigheden at give noget videre til eftertiden,  forlene debatten med et historisk perspektiv og hæve den op over det infantile pjatteniveau som politiske bagere og dejtrimlere ellers gjorde deres for at nå ned på.
Der var virkelig ingen trøst at hente for de trøsteløse under debatten, da først de historieløse begyndte at bjæffe højt.
At opleve et trekløver bestående af Det Radikale Venstres Jan Kjær Madsen, Socialdemokratiets Jan Fischer og løsgængeren Anette Quist Busk afsløre deres fatale mangel på forståelse for historien og dens vigtighed for både en nation og et lokalområde var beskæmmende. Solide og respektable lokalpolitikere som Kjær Madsen og Fischer  - I repræsenterer politiske partier med en lang tradition og historie og burde vide bedre. I må tilbage og tænke jer om en ekstra gang i jeres lønkammer (nærstudier af nedenstående vil hjælpe).
Denne simple tegning, frit efter Niels Bohr, i anledning af juletiden.
Den afdøde forfatter Henrik Stangerup havde den altid på sig, så han kunne hente den frem som et middel mod depression.
I sin fine essaysamling fra 1986 "Tag din seng og gå"  skriver Stangerup: "Placér dig ude på cirklens rundhorisont og kig ind på prikken. Det er det, vi gør det meste af tiden. Vi stirrer os blinde på vores egen navle, eller samfundet, eller debatten, eller hvad man nu vil, og snart kan vi absolut intet se, ordene mister deres mening, og til sidst kan vi heller ikke høre musik eller se et smukt maleri.
Placér dig derimod inde i selve prikken. Se ud , og rundhorisonten er fuld af uanede muligheder."
På vegne af Lokalavisen, glædelig jul til alle vores læsere, samarbejdspartnere og hvem, der ellers har været inde over i årets løb. Vi trænger alle til hobe til at dreje rundt inde på prikken for at bevare udsynet."

Publiceret 21 December 2014 06:00