PUK-udvalgsformand Kirstine Bille og Hotelrådsformand Finn Olsen foran arkitekternes forslag til KulturHotellets nye sidefløj. Foto: martin Schultz

PUK-udvalgsformand Kirstine Bille og Hotelrådsformand Finn Olsen foran arkitekternes forslag til KulturHotellets nye sidefløj. Foto: martin Schultz

Rønde:

Flot julegave fra A.P. Møller til Hotellet

Donation på 1,4 mill. kr. sikrer indretningen af KulturHotellets nye sidefløj

Af
Af Martin Schultz

?En stor donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal sikrer nu indretningen af en 100 kvm stor multisal på 1. etage i KulturHotellet i Rønde i finishen'en i den projekterede sidefløj.
Fonden har nemlig doneret et beløb på 1,4 mill. kr. til formålet, og dermed tyder alt på, at finansieringen af ombygningen og indretningen af KulturHotellets sidefløj er sikret.
“Byrådet har bevilget godt 11 mill. kr. til ombygningen, og med fondens midler sikrer vi nu finish'en i indretningen af den nye sidefløj. Jeg er meget glad for at A.P. Møller Fonden har hjulpet KulturHotellet, så indretningen af den nye “lillesal” kan ske samtidig med at vi indretter det øvrige byggeri,” siger formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Kirstine Bille (SF).

Plads til foreningerne

Den længe planlagte nedrivning og genopførelse af KulturHotellets sidefløj er netop blevet sat i gang, og den nye side fløj med ny teatersal, foyer- og caféområde, og en lille sal på 1. etage kan efter hovednetreprenørens sidste udmeldinger ske allerede i oktober 2015.
Byrådet har ad to omgange bevilget godt i alt 11 mill. kr. til projektet.
“Med donationen kan vi nu blandt andet indrette og færdiggøre “lillesalen”, som kan bruges til foreningsaktiviteter, udstillinger og mindre koncerter og forestillinger,” siger chefkonsulent Frank Reeckmann fra kulturafdelingen i Syddjurs Kommune. Færdiggørelsen af “lillesalen” betyder også, at de påkrævede nødudgangsveje og en svalegang på sidefløjens indvendige side ind mod Hotelgården kan blive lavet i samme arbejdsgang.

Vellykket fundraising

Også formand for Hotelrådet Finn Olsen hilser donationen velkommen.
“Donationen sikrer den finish, der er nødvendig for at vi kan rykke ind, når projektet er færdigt. Det giver den fleksibilitet mellem teatersal, café og lillesal, som er en forudsætning for at vi kan gennemføre vores mange aktiviteter,“ siger Finn Olsen.

Læs mere om KulturHotellet i Rønde og donationen fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal i Adresseavisen fredag.

Kirstine Bille takkede KulturHotellets koordinator Lotte Højfeldt for den vellykkede fundraising. Foto: Martin Schultz

Kirstine Bille takkede KulturHotellets koordinator Lotte Højfeldt for den vellykkede fundraising. Foto: Martin Schultz

Publiceret 19 December 2014 10:59