Folketingsvalg - debat:

Ikke penge til at hjælpe ældre i Pia Kjærsgaards regnskab

Af Leif Lahn Jensen (MF), Gruppeformand Socialdemokraterne:

"En gåtur i parken, snak ved køkkenbordet eller en hjemmehjælper, der tilbereder ens livret. Det er hvad 1.265 ældre på Djursland får ud af den klippekortsordning, som regeringen har fået på finansloven.
Med den i hånden kan de svageste ældre selv bestemme, hvad der vil gøre deres liv bedre. Ordningen er samtidig et klart bevis på, at regeringen arbejder helt konkret på at forbedre de ældres liv. Vi kaster ikke om os med floskler og tulliarder, som Dansk Folkeparti, men realiserer de ældres egne ønsker.
Dansk Folkeparti vil gerne give den som de ældres tro væbner, men når det kommer til finansieringen, er det eneste klippekort de ældre kan få fra Dansk Folkeparti og resten af den borgerlige flok, ti klip til lange næser eller et to-zoners skuffelses-kort.
For Dansk Folkepartis budget hænger stadig ikke sammen. Der er ikke penge til at hjælpe de ældre i det regnskab Pia Kjærsgaards parti har lagt frem. Samtidig peger partiet på Lars Løkke Rasmussen som statsminister og med ham bliver begrebet nulvækst indført. Dansk Folkeparti vil ikke engang stille ultimative krav til deres statsministerkandidat, men bare nikke, når nulvæksten ødelægger velfærden og de ældre dermed må vinke farvel til klippekortsordningen.
Så er spørgsmålet hvilket samfund, man helst vil være en del af?"

Publiceret 19 December 2014 11:05