Ib Meldgaard Møller (th), købte i 2012 Djuma Indstri A/S af grundlæggeren Benny Behrens (tv). Arkivfoto.

Ib Meldgaard Møller (th), købte i 2012 Djuma Indstri A/S af grundlæggeren Benny Behrens (tv). Arkivfoto.

Erhverv:

Djuma A/S konkurs - 21 medarbejdere opsagt

Den 42 år gamle virksomhed i udkanten af Ryomgård trak stikket torsdag efter et par måneders overvejelser i bestyrelsen

Af
Af Lars Norman Thomsen

21 medarbejdere på virksomheden Djuma Industri A/S kunne torsdag gå på tidlig juleferie med en fyreseddel i hånden.
Ryomgård-virksomhedens bestyrelse indgav samme dag konkursbegæring til skifteretten.
"Vi har i bestyrelsen overvejet dette skridt de seneste par måneder, fordi vores ordretilgang har været vigende over en længere periode," fortæller direktør og ejer af Djuma Industri A/S, Ib Meldgaard Møller, 46, der for tre år siden overtog efter virksomhedens grundlægger Benny Behrens.
Ejerskiftet var længe været under forberedelse, og igennem 2011 fungerede Ib Meldgaard Møller i overgangsfasen som Djumas logistikchef.
"Det er meget trist at skulle sige farvel til en række dygtige og loyale medarbejdere," siger Ib Meldgaard Møller.
"Mange af dem har arbejdet her i mange år, så derfor er ikke det sjovt at skulle stikke dem en fyreseddel så kort tid før en juleferie."
 

Svigtende ordretilgang og pressede priser

Djuma Industri A/S er specialister i avanceret stål - og sandblæsning, metallisering samt industrimaling af stålemner og metalkonstruktioner i alle størrelser.

Kunderne strækker sig fra vindmølleindustrien, bygge- og anlægsindustrien til metal- og smedeindustrier
Allerede i 2003 og 2004 blev virksomheden godkendt som leverandør af overfladebehandling af en lang række vindmøllekomponenter til Vestas A/S og Siemens Energy A/S.
"Siden jeg kom med for tre år siden, har vi kæmpet i et benhårdt marked, hvor kravene til kvalitet nu er blevet så store og priserne tilsvarende pressede, at det er blevet nærmest umuligt at tjene penge," siger Ib Meldgaard Møller Jensen.
"Vi har løbende været nødt til at fyre folk, fordi vores ordretilgang blev mindre og mindre i takt med, at konkurrencen om ordrer blev større og større på markedet, og det er den egentlige årsag til, at vi torsdag valgte at indgive konkursbegæring."
Ib Meldgaard Møller købte Djuma Industri A/S ved årsskiftet 2012. Siden har han ledet virksomheden igennem en omfattede optimering af processer, kvalitetsstyring og certificering til DS/EN ISO9001.
 

Underskud i både 2012 og 2013

Djumas regnskabsresultater med røde tal på bundlinjen i både 2012 og 2013 var en strømpil for, at 2014 kunne blive skæbneåret.
Et kig på nøgletallene for 2013: likviditetsgrad, soliditetsgrad og afkastningsgradene fortæller alt om, hvor presset virksomheden har været.
klik: http://www.proff.dk/firma/djuma-industri-as/ryomg%C3%A5rd/metalindustri/13333170-1/
Ib Meldgaard Møller ejer via holdingselskabet Meldgaard Møller ApS aktierne i Djuma Industri A/S og anparterne i Djuma Ejendomme ApS.
 
 
 
 
 
 
 

Publiceret 19 December 2014 10:00