Seje Sild startede i april 2013 og er nu oppe på tyve strikkere. De yngste er 15 og 16 år. Sidst tilkomne er Aase Mark, 88.

Seje Sild startede i april 2013 og er nu oppe på tyve strikkere. De yngste er 15 og 16 år. Sidst tilkomne er Aase Mark, 88.

Bundgarnsmuseum på vej i Fjellerup

Seje Sild og andre museumsinteresserede vil lave bundgarnsmuseum

Af
Anette Bonde

Fjellerup har et museum for sit bysbarn Klara Hansen, Danmarks første og eneste kvindelige bundgarnsfisker, Den er ved Blå Flag-stationen på stranden. På Henning Nielsensvej har byen fået lavet en udstilling af en renoveret tjæregryde, barkgryde og andre redskaber.

Bundgarnsmuseum

Nu er endnu et museum på vej. Det er strikkeholdet Seje Sild, der sammen med holdet bag de renoverede tjæreredskaber har lånt et lokale og nu søger midler til indretning af “Fjellerups Bundgarnsmuseum”.
Ud over effekter, der fortæller om byens hæderkronede fiskerliv, vil de Seje Sild her udstille strikkede og hæklede havdyr og -planter og samtidig være kustoder med en salgsbod.
Seje Sild strikker også til godgørende formål. Via en kontakt til Odense Universitetshospital har strikkerne forsynet hospitalet med huer, kuvøsetæpper, sprutter og dragter til for tidligt fødte børn. Her i efteråret er er man også begyndt at strikke svøb til de børn, der ikke klarede livets start. To lokale lægehuse får bamser, der foræres til børn ved to-års undersøgelsen. De har strikket en æresport til udlejning, hvor lejeindtægten går til folkekirkens Nødhjæp.

Publiceret 18 December 2014 14:00