Pernille Busch, George Kroer og Mette Hoeck Klausen byder igen i år de “juleløse” til juleaften i fællesskab. I år bliver det i Rønde Rotary Klubs lokaler. Privatfoto

Pernille Busch, George Kroer og Mette Hoeck Klausen byder igen i år de “juleløse” til juleaften i fællesskab. I år bliver det i Rønde Rotary Klubs lokaler. Privatfoto

Rønde:

Juleaften er sikret for dem som er alene

Pubben er lukket, så Rønde Rotary Klub lægger i år lokaler til en julefest for dem, som er ellers skal sidde alene juleaften

Af
Af Martin Schultz

?Ingen skal savne selskab juleaften.
Derfor tog tre borgere i Rønde sidste år initiativ til en juleaften i fællesskab på Pubben i Rønde, hvor 23 kvinder og mænd i alderen fra 26 til 75 mødtes til en juleaften i værtshusets pyntede lokaler.
Men i mellemtiden er Pubben lukket, så gode råd var dyre, men løsningen kom til veje sammen med Rønde Rotary Klub, som har klublokaler midt i Rønde i underetagen i den ejendom, som blandt andet huser børnetøjsforretningen Boys & Girls på Hovedgaden.
”Vi har fundet nye lokaler hos Rønde Rotary Klub, som oven i købet sponsorerer 100 kroner pr. deltager, som dækker nogle af udgifterne til mad, pynt og gaver,” siger George Kroer, som var blandt initiativtagerne sidste år.
De tre arrangører, Georg Kroer, Pernille Busch og Mette Hoeck Klausen, er alle tre skilsmisse forældre, så de kender til oplevelsen af at være uden børn juleaften. I stedet for at være sammen med familien, har de lyst til at gøre noget for andre, og de besluttede derfor sidste år at lave deres egen juleaften. Hurtigere end de havde forventet viste der sig at være god opbakning til arrangementet, og det blev en rigtig hyggelig juleaften, som de nu har besluttet at gentage - blandt andet med opfordring fra flere af sidste års deltagere.
”Vores mission er, at ingen skal være alene lige præcis denne aften. Vi har lysten og rammerne til at kunne arrangere en traditionel juleaften. Så det gør vi. Da alle skal have mulighed for at deltage, har vi skaffet sponsorer til både juletræ, mad og gaver. Det koster derfor kun en symbolsk 50'er at være med,” siger én af arrangørerne, George Kroer.

Kun for voksne

I år er der plads til 30 deltagere, og de første 10 har meldt sig til. Der er derfor stadig ledige pladser, og alle er velkomne. Dog er arrangementet ikke for børn.
”Ikke fordi det er en decideret fest, men fordi vi har valgt at lade arrangementet kun være for voksne,” siger George Kroer.
”Vi er klar over, at det for nogen vil være en stor hurdle at møde alene op til et arrangement, ikke mindst en juleaften. De fleste deltagere sidste år kom alene, og igen i år gør vi derfor alt for, at alle føler sig velkomne. Vi sørger for en god velkomst og at alle har nogen at snakke med på aftenen. Det er vores mål at skabe en aften, der rummer ligeså meget hygge som en rigtig familiejul,” siger George Kroer.

Publiceret 12 December 2014 09:36