Folketingsvalg - debat:

Passer på Djursland i Folketinget

Af Søren Vanting (C), Folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Østjyllands Storkreds. Opstillet i Djurs og Hedensted kredsene:

"Jeg vil tillade mig og sende mine tanker til Inga Thøgersen (1920-2014), bisat fra Auning kirke 30. september 2014. Inga Thøgersen “Et liv er forbi” var beskrevet i weekendens udgave af dagbladet Information. Ingas historie gav mig mange tanker omkring Djurs og hendes benævnte titel som Førstedame i Sønderhald Kommune, da hun var gift med borgmester Gunnar Thøgersen. R.I.P. Må hun hvile i fred. 
Djurs er for mig min nye hjemmebane i Østjyllands Storkreds, og jeg interesserer mig efterhånden mere for området end mit eget her i Hedensted Kommune eller om man vil Bjerre Herred. 
Det smerter, når jeg læser Lars Normans leder i Lokalavisen, om dem udefra, fordi mine forældre tidligere var udefra i det område, hvor jeg nu hjemmehørende med min familie. Kommentaren var med titlen “Valg til januar”. 
For mig er det at være udefra det samme som at læse, at man ikke vil området det bedste.  Lige her må jeg kommentere på områdets egne valgte til vores Nationale og Regionale forsamlinger. Hvis jeg var valgt på Djursland, så havde letbanen ikke gået uden om Aarhus Lufthavn og Djurs motorvejen var ikke blevet en Motortrafikvej. 
Der er fejlet i for mange år, og Djurs har brug for aktive politikere, der kan gøre en forskel for området. 
En anden vigtig faktor for valg til Folketinget er, at Hedensted Kommune/kredsen ligger i TV Syd og P4 Trekantens sendeområder.

Sendeområdet på Djurs er dækket af medierne TV2 Østjylland og P4 Østjylland. Der er altså en noget mangelfuld regional mediestruktur i valgkredsene. 
Da det ikke umiddelbart ikke er til at gøre om søgte jeg efter sidste folketingsvalg om Storkredsen Djursland. Der jo ud over at være dobbelt så stor, som sydkredsen tillige ligger i mediecentrum af Østjyllands Storkreds.

Arne Holm Hansen fra Auning og nu afgåede formand Finn G. Andreasen var mine støtter i opstillingskandidaturet og det var derfor med glæde, at jeg blev opstillet i 2012 i Auning. 
Jeg har været aktiv i Det Konservative Folkeparti i mere end tyve år. Som helt ung besluttede jeg mig for at engagere mig i samfundet og forsøge at gøre en forskel.  
Når jeg igennem årene har skullet forklare, hvorfor jeg er blevet konservativ, har jeg ofte benyttet mig af Per Stig Møllers citat: "Staten skal være stærk nok til at tage hånd om den svage, men for svag til at knække den stærke." Det mener jeg, indkapsler essensen i konservatismen. 
Familie har jeg nu i over 42 år været en del af, og finder den er den vigtigste institution i  samfundet. Det er hos familien, man altid skal kunne få støtte og hjælp, når man har behov for det. Det er i familien vi deler de største glæder og højdepunkter opleves. 
I min familie har Majken og jeg kobberbryllup til januar og sammen har vi to drenge på henholdsvis 11 og 10 år. 
Majken er ansat hos DK Company i Vejle. I fritiden er jeg JÆGER og møder i mit daglige virke som førstemand hos Østjysk Våbenhandel A/S i Hedensted mange jægere og historier fra Djursland. 
Vi ejer en del af Klejs Skov, og derfor går jeg op i, at danske skove og dermed vores fælles natur skal afleveres ordentligt til næste generation. 
Bendt Bendtsen ´s slogan til EP valget i maj måned kan med fordel omkrives til Søren Vanting “PASSER på Djursland i Folketinget”. Tak for ordet."

Publiceret 12 December 2014 19:37