To unge fodboldtalenter, der snart skal på træningsophold i spanske Rayo Vallecano ledsaget af deres træner på Brazil Football College. Fra v.: Benjamin Lahn, Renato Celcatto og Rasmus Brasch. Foto: Lars Norman Thomsen

To unge fodboldtalenter, der snart skal på træningsophold i spanske Rayo Vallecano ledsaget af deres træner på Brazil Football College. Fra v.: Benjamin Lahn, Renato Celcatto og Rasmus Brasch. Foto: Lars Norman Thomsen

Lokale fodboldtalenter:

Lahn og Brasch til Rayo Vallecano

To talenter fra Brazil Football College på træningstur til Spanien hos Madrid-klubben Rayo Vallecano

Af
Af Lars Norman Thomsen

Fodboldspillerne Benjamin Lahn og Rasmus Brasch får en fodboldoplevelse ud over det sædvanlige, når i de i skolernes vinterferie i februar 2015 drager på et ugelangt træningsophold i Spanien hos Rayo Vallecano i den spanske hovedstad.
Lahn og Brasch er til daglig en del af Brazil Football College, der hører under Viden Djurs, og det er netop tilknytningen til Brazil Football College som har skaffet de to unge talenter en adgangsbillet til den spanske ligeklub, der er nummer tre i Madrid efter storklubberne, Real Madrid og Atletico Madrid.

Oplyst til morgentræning

Renato Celcatto, en af de brasilianske trænere på Brazil Football College, har suverænt stået for udvælgelsen af Lahn og Brasch, og ved torsdagens morgentræning, hvor det meste af den 'brasilianske' trup var samlet til indendørs træning i Grenaa Idrætscenter (GIC), fik spillerne det at vide.
Når Brazil Football College har mulighed for at sende to spillere på træningsophold i Rayo Vallecano, skyldes det en samarbejdsaftale med den spanske storklub.

Muligvis på samme hold

Sideløbende med de 3-4 ugentlige træningspas på Brazil Football College passer Benjamin Lahn og Rasmus Brasch deres uddannelse hos Viden Djurs. Førstnævnte er i gang med et toårigt HG-forløb, mens Rasmus Brasch bliver HHX-student om to og et halvt år.
Bejamin Lahn, en lille, tæt og lynhurtig angriber, spillede i seneste sæson for FC Djurslands U19 hold og i enkelte omgange med Aastrup/Hammelev i Serie 1, når der ikke var opgaver hos FC Djursland.
Rasmus Brasch, hovedspillstærk midterforsvarer med et godt venstreben, spillede på U19 holdet i Kolind-Perstrup-IF Midtdjurs og på Kolind-Perstrups Serie 1 mandskab, der måtte lide den tort at rykke ud af rækken på bekostning af blandt andet Aastrup/Hammelev.
Begge har også i det kommende forår alderen til at spille U19. Rasmus Brasch fortsætter, hvor han slap i efteråret. Sammen med Kolind-Perstrups U19 mandskab rykker han en række op.
Benjamin Lahn overvejer i øjeblikket, om han skal følge trop og foretage et klubskifte. Han understreger dog, at han ikke har besluttet noget endeligt endnu.

Renato følger med

Om ikke så længe får de to talenter nu lejlighed til at prøve kræfter med spansk fodbold.
På turen bliver de ledsaget af Renato Celcatto, der har en fortid som professionel futsalspiller i Italien.
Efterfølgende har han trænet hold i Italien og senest været manager for et spansk segunda B hold i Valencia.

Publiceret 11 December 2014 14:34