Erhvervsmanden Johannes Abildtrup, Ebeltoft, fik 87 stemmer ved Kommunalvalget i 2013. Nu nægter han at bidrage til betalingen af Borgerlistens fællesomkostninger i forbindelse med Kommunalvalget, fordi han aldrig har sagt ja til det og heller ikke har set et revideret regnskab. Foto: Martin Schultz

Erhvervsmanden Johannes Abildtrup, Ebeltoft, fik 87 stemmer ved Kommunalvalget i 2013. Nu nægter han at bidrage til betalingen af Borgerlistens fællesomkostninger i forbindelse med Kommunalvalget, fordi han aldrig har sagt ja til det og heller ikke har set et revideret regnskab. Foto: Martin Schultz

Kommunalvalg:

Johannes Abildtrup nægter at betale faktura

Borgerlisten har pudset advokater på listens tidligere kandidat

Af
Af Lars Norman Thomsen

Borgerlisten Syddjurs og farverige Johannes Abildtrup, Ebeltoft, kandidat for Borgerlisten ved Kommunalvalget i november 2013 taler nu kun sammen via advokat.
Årsagen er, at Johannes Abildtrup hidtil har næget at betale en faktura på 3.456,25 kroner udstedt af Borgerlisten som kandidatens bidrag til dækning af fællesomkostningerne i forbindelse med valgkampen for over et år siden.

Trussel om stævning

Borgerlisten Syddjurs har bedt et lokalt advokatfirma, Zacher advokaterne, Grenaa, om at inddrage det pågældende beløb, der nu løber op i 5.003,73 kroner med tillæg af rykkergebyr, incassogebyr, renter og incassoomkostninge og trussel omstævning, hvis ikke beløbet er indbetalt senest 10. december 2014.
Johannes Abildtrup har tænkt sig at gå planken ud og minder i en skrivelse til advokatfirmaet om, at han tidligere har tilbudt at betale for 15 valgplakater a' 50 kroner, når Borgerlisten Syddjurs fremlagde et revideret regnskab for kommunalvalget.
"Jeg har i forbindelse med valget haft personlige udgifter på næsten kr. 20.000 i forbindelse med annoncer, TV-optagelse, leje og opstilling af telt, leje af TV, materiale til ophængning af plakater, printerpatroner, kopipapir samt lakskade på min kones bil efter montering af valgplakater," skriver Abildtrup videre, der afviser at have godkendt de krævede fællesomkostninger på noget tidspunkt.
"Jeg forbeholder mig mine omkostninger i sagen, som til dato opgøres til kr. 1.000," afslutter han sin mail.

Borgerlisten afviser

Ole Brus Sørensen, formand for Borgerlistens koordinationsudvalg, siger til Lokalavisen, at det reviderede regnskab blev fremlagt på årsmødet i foråret 2014, hvor det også blev godkendt.
"Det ville Johannes Abildtrup have vidst, hvis han havde deltaget i årsmødet, men det gjorde han ikke," siger Ole Brus Sørensen.
Han har ikke tænkt sig at kontakte Johannes Abildtrup for at finde en løsning.
"Vi ser det som en almindelig tvist mellem en kunde og en leverandør, hvor kunden ikke vil betale for en vare, som han har modtaget af leverandøren," siger Ole Brus Sørensen.
Han peger på, at Borgerlisten ikke har en partikasse, der kan betale det skyldige beløb, og at Abildtrups nej til at betale sin del af de fælles omkostninger i yderste konsekvens ville betyde, at de andre kandidater måtte punge ud. Derfor er sagen nu givet videre til en advokat.

Publiceret 11 December 2014 12:56