Jørgen Brøgger, tidligere FI-udvalgsformand og nuværende menigt medlem af udvalget, forstår ikke, hvor skolechef Marit Aasland er blevet fyret:

Jørgen Brøgger, tidligere FI-udvalgsformand og nuværende menigt medlem af udvalget, forstår ikke, hvor skolechef Marit Aasland er blevet fyret: "Jeg har bedt om en forklaring og forventer at få den på næste uges byrdsmøde." Arkivfoto

Syddjurs:

Tidligere FI-udvalgsformand forlanger en god forklaring på fyring

Jørgen Brøgger (C) er meget overrasket over fyringen af skolechef Marit Aasland, som han kalder "synd for Syddjurs"

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Jeg har bedt Per Zeidler (nuværende formand for Udvalget for Familie og Institutioner (FI-udvalget), red.) om, at vi får en orientering om årsagen til fyringen af skolechef Marit Aasland i forbindelse med næste uges byrådsmøde," siger Jørgen Brøgger (C), medlem af FI-udvalget, og tidligere formand for samme i de to foregående perioder.
Jørgen Brøgger tilføjer, at han er meget overrasket over fyringen af skolechefen.
"Den havde jeg ikke set komme, og jeg tog straks telefonen til Per Zeidler, da jeg læste en mail tirsdag fra kommunen med beskeden om, at hun var afskediget."
"Jeg synes, det er synd for Syddjurs, og hvorfor vi skal opleve det her, må der være en god og indlysende forklaring på, for jeg kan ikke få øje på den, men nu er jeg også kun menigt medlem af udvalget og ikke længere så tæt på som tidligere." 
 

"Meget kompetent"

Jørgen Brøgger var udvalgsformand, da Marit Aasland trådte til i januar 2008, og han har kun godt at sige om den nu forhenværende skolechef.
"Jeg har som udvalgsformand og byrådspolitiker været uhyre tryg ved Marit og de oplæg og informationer, hun er kommet med. Vi har haft en meget driftssikker skolechef, der har arbejdet som en lille hest og altid har været præcis i sine orienteringer og yderst loyal i forhold til de politiske beslutninger. Hun har været klar i mælet og ikke forsøgt at tale nogen efter munden, det har jeg som politiker haft respekt for," understreger Jørgen Brøgger.
Han fremhæver især to ting, hvor Marit Aasland har gjort en forskel som embedsmand.
"Hun gav os politikere, der tvivlede på det rigtige i at opgradere skolerne på it-området med iPads til hver elev, troen på, at det var en rigtig satsning og investering, og så fortjener hun ros for sin professionalisme og måde at tackle den meget vanskelige situation, der opstod efter, at vi havde vedtaget budgettet for 2014, hvor nogle byrådsmedlemmer pludselig fik kolde fødder og begyndte at bakke på beslutningen om at hjemtage børn fra Firkløverskolen (Randers Kommune, red.) i Mørke til vores egen specialskole i Pindstrup."
"Det blev lige pludselig hende, der måtte stå for skud for en politisk beslutning, som nogle byrådsmedlemmer, fordi der var valgkamp, følte trang til at ændre mening om. Hun peb ikke over at være i stormvejr, forsvarede beslutningen og udviste et mod som en lang række byrådspolitikere bør takke hende for i dag."

Mærkværdigt tidspunkt

Jørgen Brøgger undrer sig også over tidspunktet for fyringen.
"Vi står lige midt i en skolereform, som jeg synes Marit Aasland sammen med vores mange dygtige skoleledere har fået startet godt. Hvad gør vi så nu," spørger Jørgen Brøgger.
"Jeg ved godt, at tidspunktet aldrig er det rigtige, når man skal fyre en chef eller medarbejder, men jeg undrer mig meget og håber på at høre en god forklaring fra direktionen og udvalgsformanden på næste uges byrådsmøde."
Orienteringen på kommende onsdags byrådsmøde kommer af indlysende årsager til at foregå for lukkede døre.

null

Publiceret 10 December 2014 19:29