Borgmester Claus Wistoft (V) siger, at Syddjurs Kommune har fulgt normal procedure ved ikke ar orientere offentligheden om fyringen af skolechefen. Foto: Lars Norman Thomsen

Borgmester Claus Wistoft (V) siger, at Syddjurs Kommune har fulgt normal procedure ved ikke ar orientere offentligheden om fyringen af skolechefen. Foto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs:

Fyring af skolechef direktionens værk

Borgmester og udvalgsformand fåmælte om fyring af Marit Aasland

Af
Af Lars Norman Thomsen

Beslutningen om at afskedige skolechef Marit Aasland er foretaget af Syddjurs Kommunes direktion. En trojka bestående af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen og direktørene Poul Møller og Jørgen Andersen.
Marit Aasland refererer i den kommunale organisation til sidstnævnte.
I henhold til Syddjurs Kommunes kompetenceplan er det byrådet, der konfirmerer ansættelsen af det øverste niveau i organisationen, de tre direktører, mens direktionen suverænt har ansvaret for ansættelser og afskedigelser, når det gælder afdelingscheferne.
"Jeg har naturligvis fået en orientering og ellers har jeg ingen kommentarer," lyder det fåmælt fra formanden for Udvalget for Familier og Institutioner, Per Zeidler (I).

Normal procedure

Borgmester Claus Wistoft (V) har også fået en orientering fra direktionen, men er også meget fåmælt.
"Hensynet til Marit Aasland er naturligvis årsagen til, at vi ikke vil sige ret meget," siger Claus Wistoft.
- Det kan undre, at I melder det ud internt i systemet, men ikke udsender en kortfattet pressemmeddelelse om fyringen? Du har selv lige udtalt, at Syddjurs Kommune skal blive bedre til at kommunikere?
"Det er normal procedure, at vi ikke sender en pressemeddelelse ud i den slags personalesager, men kun orienterer internt. Det er naturligvis af hensyn til Marit Aasland i det konkrete tilfælde, og at der i øjeblikket pågår en forhandling om en aftrædelsesaftale."

Skal have ny skolechef

Dagtilbudschef Kenneth Enrico Petersen er indtil videre blevet bedt om at løse skolechefens opgaver.
Claus Wistoft vil ikke sætte tid på, hvornår en ny skolechef er på plads.
"Når den sker den slags, er det normal kutyme, at man kigger organisationen efter i sømmene og vurderer, hvordan profilen skal se ud på en kommende chef," siger Claus Wistoft.

Også ny PPR-leder

Syddjurs Kommune er også gået i tænkeboks, når det gælder ny PPR-leder. Stillingen har mere eller mindre være vakant siden seneste årsskifte, hvor den tidligere leder sagde farvel. Et intermezzo først på året med en ny mand i stolen blev yderst kort.
"Der er gennemført to ansættelsesrunder efter, at stillingen blev slået op igen. På trods af mange kvalificerede ansøgere er det ikke lykkedes at finde en ny leder, fordi flere trak deres ansøgning tilbage. Vi har naturligvis brug for en ny PPR-chef, men overvejer lige, hvad vi gør."

null

Publiceret 10 December 2014 14:46