Hans Christian Baltzers pennevenskab med nu afdøde Edith Ørtoft Olenick, der havde sin opvækst i Pindstrup, har været afsættet til et stykke spændende lokal- og samtidshistorie

Hans Christian Baltzers pennevenskab med nu afdøde Edith Ørtoft Olenick, der havde sin opvækst i Pindstrup, har været afsættet til et stykke spændende lokal- og samtidshistorie

Ny bog:

Historien om Edith fra Pindstrup

Tidligere Midtdjurs borgmester og nuværende medlem af Syddjurs Byråd, Hans Chr. Baltzer, involveret i nyt bogprojekt

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hans Chr. Baltzer, aktiv i lokalpolitik siden 1974, kun afbrudt af to perioder, hvor han ikke opnåede genvalg, har altid haft stor interesse for den nære lokalhistorie med afsæt i hjembyen Pindstrup.
Interessen har involveret den tidligere Midtdjurs borgmester i flere bogprojekter, og nu er han på banen igen.
Denne gang med bogen "Edith. Erindringer fra et liv i kærlighed og krig", som han udgiver sammen med magister Harald Hartvig Jepsen, der har en fortid i Grenaa.

I krig og kærlighed

Det er fortællingen om Edith Ørtoft Olenick, der døde 93 år gammel tidligere på året i Vancouver, Canada, fortalt af hende selv i breve til nevøen Ole Ørtoft Jensen i Brødby og pennevennen Hans Chr. Baltzer i Pindstrup.
Edith voksede op i Pindstrup i 1920'erne og 1930'erne og blev siden byens vaskekone og kogejomfru.
"Petter" alias Stepan fra Ukraine, russisk krigsfange, der blev tysk soldat, blev hendes store kærlighed under 2. verdenskrig og det fortsatte efter flere år 'under jorden' i København. Siden emigrerede de til Canada, hvor de sammen fandt lykken og levede sammen i mange år.
Fredag klokken 14 er der reception på bogudgivelsen i Landbohjemmet i Pindstrup, hvor Harald Hartvig Jepsen, Ole Ørtoft Jensen og Hans Chr. Baltzer præsenterer "Edith. Erindringer fra et liv i kærlighed og krig".

Publiceret 10 December 2014 09:15