Hanne Schmidt (tv) og Lotte Schmidt fra dagplejen på Holmensvej med det nye flag fra DGI. Foto: Martin Schultz

Hanne Schmidt (tv) og Lotte Schmidt fra dagplejen på Holmensvej med det nye flag fra DGI. Foto: Martin Schultz

Idrætsdagpleje:

Hellere bevæge sig end sidde med legesager

Privat dagpleje i Ebeltoft har fået masser af ny inspiration ved at blive Idrætsdagplejere

Af
Af Martin Schultz

?“Børne??ne har flyttet deres fokus fra at lege med det kendte legetøj. De vil hellere ud og bevæge sig.”
?Sådan siger dagplejerne i den private dagpleje på Holmensvej Hanne og Lotte Schmidt, som efter at være blevet uddannet til certificerede idrætsdagplejere har fået mange nye ideer og værktøjer i deres arbejde med de op til ni børn, som de kan have i deres dagpleje i Ebeltoft.
“Det var et godt initiativ, og det var virkelig noget, der rykkede,” siger Hanne Schmidt, som har været dagplejer i over 30 år, men som startede sin egen dagpleje, da hun blev tilovers i den kommunale dagpleje i 2009. Siden er Hannes datter Lotte kommet med, og de to lattermilde dagplejere bestyrer en afholdt og efterspurgt dagpleje i Holmens Bakker tæt på skov og strand.

Bevægelse og sanser

Hanne og Lotte Schmidt tog imod opfordringen til at lade sig uddanne til idrætsdagplejere i DGI.
“Det var et meget intensivt kursus over tre lørdage i Herning, og vi er virkelig blevet inspireret til mange nye tiltag både hvad aktiviteter og lege, redskaber og legetøj angår,” siger Hanne Schmidt, som både er blevet bekræftet og inspireret i sit samvær med de små børn i dagplejen.
“Vi har lært, hvor vigtig bevægelse er for børnene og om vigtigheden af at have fokus på sanserne. Nu er vi endnu mere opmærksomme på at lave aktiviteter, som styrker børnenes sanser,” siger Lotte Schmidt om de nye erfaringer.
“Vi bruger det hver eneste dag, og vi laver lege og aktiviteter udenfor, som stimulerer sanser og bevægelse,” siger Hanne Schmidt.

Det skaber glæde

Så forældrene får glade børn med hjem, som har fået godt med frisk luft og som er trætte efter at have brugt deres kroppe i haven på Holmensvej eller på turene i det naturskønne område.
Forældrene kan følge med i, hvad der sker i dagplejen, for Lotte Schmidt opdaterer hver eneste dag på Facebook, hvad der er sket i dagens løb.
“Det kursus har været det hele værd. Og vi er jo rollemodeller, så vi bevæger os også selv meget mere end tidligere,” lyder det fra Hanne og Lotte Schmidt i Ebeltoft.

Publiceret 10 December 2014 11:33