Debat Norddjurs:

Godt for FDF – men kortsigtet for 8570-området

Af Mads Nikolajsen (SF), kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs:

"Kommunalbestyrelsen besluttede tirsdag (kommunalbestyrelsesmødet tirsdag 9. december, red.), at FDF-spejderne får den tidligere børnehave i Trustrup. Tillykke til spejderne.
Jeg foreslog noget andet: "at ejendommen anvendes til bolig eller erhverv og forvaltningen rådgiver FDF om alternativer."
Fordi SF ønsker Norddjurs Kommune i omdrejninger for mere bosætning i 8570-området. Og fordi det er den eneste kommunale ejendom, hvor kommunen selv kan styrke bosætning – her og nu. Trustrup er det eneste område på letbanenettet, hvor der IKKE er lavet en systematisk kommuneplanlægning for bosætning. Vi skal gribe den chance, som letbaneudbygningen giver området.
December 2013 blev dette vedtaget:
"Trustrup-Lyngby. Der udarbejdes et kommuneplantillæg med en samlet plan for området. Det skal i den forbindelse undersøges om der er mulighed for at:

  • øge sammenhængen mellem boligarealer og nærbanen/letbanen og pendlerfaciliteter til banen.
  • udpege areal til et grønt bælte og stisystem mellem Trustrup og Lyngby og
  • udpege areal til en mulig flytning af Trustrup stadion til området omkring Toubro Børneby,
  • og derved muliggøre at stadionarealerne i Trustrup på sigt kan anvendes til boligformål.
  • afklare status for arealet ved den tidligere børnehave."
Men indtil videre er intet sket med planen.
Også kommuneplantillæg for letbaneområdet ved Hessel er gået i stå. Det skulle være klar i 2014. Her har vi ellers købt den grund, hvor vores ny station skulle være.
I sidste valgperiode skulle der laves Helhedsplan for Trustrup. Det blev droppet. Jeg er stolt over letbaneplanerne og fremskridt ved Trustrup Station. Trustrup havde sidste år størst passagerfremgang på Grenåbanen. Borgere og foreninger er rigtig aktive for at skabe udvikling i området. Men kommuneplanlægning for hele 8570-området forsømmes.
Andre områder får bosætningen."

Publiceret 10 December 2014 09:03