Næstformand i Mission Afrika Genbrug i Kolind, Iben Vinter, og frivillig Anna Pedersen ved den knuste indgangsdør, som midlertidigt er repareret med en plade.

Næstformand i Mission Afrika Genbrug i Kolind, Iben Vinter, og frivillig Anna Pedersen ved den knuste indgangsdør, som midlertidigt er repareret med en plade.

Kolind:

Pengeskabstyveri chokerer i genbrugsforretning

Den nye Mission Afrika Genbrug forretning i Kolind udsat for indbrud natten til søndag

Af
Af Martin Schultz


Et indbrud i genbrugsforretningen ved stationen i Kolind natten til søndag chokerer og ærgrer de frivillige, som arbejder for et godt formål i Mission Afrika Genbrug.
Natten til søndag har ukendte gerningsmænd knust ruden i indgangsdøren til genbrugsbutikken i den tidligere Starkbygning i Bredgade i Kolind.
Herfra er en eller flere gerningsmænd tilsyneladende gået direkte hen til det sted, hvor de frivillige i genbrugsbutikken har et lille pengeskab.
Der er så vidt vides ikke blevet stjålet andet end pengeskabet, som indeholdt et kontantbeløb, en dankort terminal, en Nokia mobiltelefon og en lille æske i træ med byttepenge.

Pengeskabet blev fundet i Nimtofte

Pengeskabet blev søndag morgen fundet opbrudt på parkeringspladsen ved kirken i Nimtofte.
Kontanterne var forsvundet, mens dankort terminalen og mobiltelefonen lå sammen med det opbrudte pengeskab. Det fremgik også, at pengeskabet stammede fra Mission Afrika Genbrug i Kolind.
Finderne tog derfor til Kolind og kunne konstatere, at ruden i indgangsdøren var knust. Derefter blev politiet tilkaldt og genbrugsforretningens næstformand Iben Vinter orienteret.
”Det er frygtelig ærgerligt og lidt chokerende, at indbrudstyve vil gå efter værdier i en genbrugsforretning, som drives af frivillige med et godt formål for øje,” siger Iben Vinter.

Travlhed i den nye genbrugsforretning

Mission Afrika Genbrug flyttede for et par måneder siden fra Bugtrupvej i Kolind til nye og større lokaler i den tidligere Stark bygning.
Her har de mange frivillige fået travlt. Ikke mindst forrige lørdag, da der var Julekræmmermarked i Byhallen i Kolind.
”Vi holdt ekstraordinært åbent fra kl. 10 til 16 og det gav den hidtil bedste omsætning i vores forretning med alle gæsterne til kræmmermarkedet i byen,” siger Iben Vinter.

Publiceret 09 December 2014 12:49