Debat:

Nytårsønske til Jan Petersen og Claus Wistoft

Af Jørn Juul Sørensen, Radikale Venstre, Norddjurs:

"Erfaringerne med sammenlægning af kommunerne er ikke overvældende positive. Tilfredshedsundersøgelser viser, at man oplever dårligere service, dårligere økonomi og et mere fjernt demokrati," har Roger Buch, Danmarks Journalisthøjskole, sagt. Borgerne mærker, at der spares og effektiviseres på skoler, biblioteker, daginstitutioner og ældrecentre, og det mærker de i dagligdagen” siger han videre. 
Måske var kommunerne slet ikke forberedte og alt for små til at løse de opgaver der blev pålagt. 
På trods af det er der flere kommuner der leger med tanken om at sammenlægge til endnu større kommune. Fx vil man i Allerød Kommune undersøge mulighederne for at lægge sig sammen med Hørsholm og Rudersdal Kommune. Og i Trekantsområdet barsles der med ideer om at lave en meget stor kommune, der kan blive den 3. metropol i Danmark. 
Alle gode kommunale kræfter taler om at kommunesammenlægninger burde indebære driftsbesparelser og besparelser på den administrative sektor.
Alle god kommunale kræfter taler om at fremtidssikre kommunernes økonomisk for også i fremtiden at kunne give den enkelte borger stadig god og ordentlig service.
Jeg tror slet ikke, vi udnytter de potentialer, vi har her på Djursland. Vi bør udnytte vores erhvervsmæssige og kulturelle styrker til at opbygge en stærk og fremtidssikret enhed. Også for på sigt at stå styrket, når man om måske 20 – 25 år begynder sammenlægninger til meget større kommuner – ex. Østjyllands kommune – fra Horsens via Grenaa/ Silkeborg til Randers.
Derfor er mit nytårsønske til borgmestrene i Norddjurs og Syddjurs Kommuner, at I sætter jer sammen i 2015 for at sætte en proces i gang med henblik på en frivillig sammenlægning af de to kommuner til én Djurslands kommune.

  • Gør det før i bygger nye rådhuse
  • Gør det for økonomiens skyld
  • Gør det for velfærdens skyld"

Publiceret 08 December 2014 20:28