Kommentar:

D(-e) F(-orkerte) - not

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Der gik et sus gennem dele af vælgerbefolkningen i sidste uge, da en frisk Megafonmåling viste, at Dansk Folkeparti står til at blive Danmarks største parti med 21,2 procent af stemmerne.
Venstre følger efter med 20,9 procent af stemmerne, mens Socialdemokratiet på tredjepladsen når op på 19,8 procent.
For små 20 år siden havde ingen i deres vildeste fantasi  forestillet sig, at Dansk Folkeparti ville få afgørende politisk indflydelse.
Hvem husker ikke tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens (S) overlegne bemærkning i 90’erne fra Folketingets talerstol til DF*erne:  "Stuerene, dét bliver I aldrig."
Anno 2014 er der fortsat mange, der ikke opfatter Dansk Folkeparti som et stuerent parti.
Det kan man forvisse sig om ved at nærstudere de mange kommentarer til Megafonmålingen på Facebook.
De kan skrives ned til en fælles overskrift: "Hvad sker der med danskerne?"
Despekten for vælgerne er åbenlys, og fraværet af selverkendelse til at få øje på.  De i forvejen frelstes lyst til at reflektere og fundere over, hvorfor Dansk Folkeparti kører med klatten lige nu, er ikke tilstede.
Måske  de skulle kigge til Norddjurs Kommune, hvor Dansk Folkeparti aldrig har været uglesete.
Borgmester Jan Petersen (S) så meget tidligt, at Dansk Folkeparti kunne blive en medspiller og aftalepartner, hvis man valgte at inkludere partiet i stedet for på forhånd blot pr. automatik at afskrive Dansk Folkeparti som noget, som katten havde slæbt med ind og af samme årsag ikke var grund til at spilde tid på.
Jan Petersen respekterede fra start Dansk Folkeparti som et demokratisk parti på linje med alle andre. Det har skabt en gensidig respekt, og selv ikke den seneste  lokale debat om asylansøgere i Norddjurs Kommune har skabt kurer på tråden.
I stedet for at fare i flint over Dansk Folkepartis Steen Jensens til tider ramsaltede kommentarer i debatten, har Jan Petersen valgt at udtrykke forståelse og være smidig i sin ageren.
Vejen frem til at være i sync med sine vælgere fordrer en respekt for dem og deres hverdag. 
Holdningsløse Tidende? Overhovedet ikke. Blot et glimrende eksempel på, at borgmesterens  respekt for demokratiets inderste kerne er intakt. Inklusion er blevet et modeord, som efterhånden er blevet gjort betydningsløst og skal sendes til rensning.
Hvis landspolitikere har behov for at vide, hvad inklusion betyder i politisk sammenhæng,  er det dog en oplagt idé at lægge vejen forbi Norddjurs."

Publiceret 04 December 2014 11:37