Som noget nyt i år er der ikke kun julemarked udenfor, men også indenfor i Museum Østjyllands Købmandsgård i Grenaa - og der er gratis adgang.

Som noget nyt i år er der ikke kun julemarked udenfor, men også indenfor i Museum Østjyllands Købmandsgård i Grenaa - og der er gratis adgang.

Grenaa:

Kom til historisk julemarked i Købmandsgården

Lørdag er det igen tid for det årlige julemarked i den gamle Købmandsgård i Grenaa

Af
Mogens Greve

Lyden af hestehove på brosten og duften af lækkert julebag og søde æbleskiver. Det er tid for årets julemarked med gratis adgang til de historiske rammer i den gamle Købmandsgård i Grenaa - lørdag 6. december kl. 11-16 på Museum Østjylland i Grenaa og Grenaa Egnsarkiv i Søndergade 1.

Kagebagedamer

I køkkenet står kagebagedamerne klar til at vejlede børn og voksne om julebagningen, gør-det-selv typerne kan besøge det kreative juleværksted og lave deres egne julegaver, og man kan handle i de mange boder på museets første sal.
Vestre Skoles kor synger en buket af de kendte julesange, og personalet på Grenaa Egnsarkiv sælger æbleskiver og holder Åbent Arkiv.
Fra gården kører hestevognen ture gennem Grenaas bymidte, og man kan købe juletræer og pyntegrønt - og varme sig i maven med nybagte klejner og friskbrændte mandler, mens FDF Brass Band spiller julemelodier.
Nisserne har lavet rod og ballade i udstillingen i Købmandsgården, hvor børn og barnlige sjæle kan lede efter nissespor - og få et diplom - og hilse på julemanden og nissemor.

Publiceret 04 December 2014 13:45