"Jul i den gamle mølle" med fra venstre Karl Milvang Nørregaard. Hege Tokle og Bo Stendell Larsen. Bagved instruktøren Hans Nørregaard. Foto: Martin Schultz

Traditioner brydes i juleteater for hele familien

Teaterveteranen Hans Nørregaard instruerer sit barnebarn i Syddjurs Egnsteaters ”Jul i den gamle mølle”

Af
Af Martin Schultz

En ung knægt på 13 år har fået sin debut i et professionelt teaterstykke sammen med garvede scenekunstnere.
Men Karl Milvang Nørregaard med en opvækst på Sølballegård i Fuglsø nyder at spille teater og fornøjelsen bliver ikke mindre af, at teaterstykket ”Jul i den gamle mølle” instrueres af hans farfar, Hans Nørregaard.
Jul i den gamle mølle havde premiere i sidste uge og flytter efter en række forestillinger på Baunhøj Mølle i Grenaa nu til Ebeltoft, hvor Mariendal Mølle er blevet stillet til rådighed for opførelsen af julestykket, således at forestillingen i både Grenaa og Ebeltoft kan spilles i de idylliske og autentiske mølleomgivelser.
I stykket får unge Karl Milvang Nørregaard modspil af to særdeles erfarne skuespillere, nemlig Hege Tokle, som er kunstnerisk leder af Syddjurs Egnsteater, og Bo Stendell Larsen fra BaggårdTeatret i Svendborg.

Julestemningen skal reddes

I ”Jul i den gamle mølle” får den pensionerede møller besøg af sin datter og barnebarn, som skal holde jul i den gamle mølle.
Traditionerne brydes, for datteren vil hellere holde jul i Spanien, men den gamle møller får sit barnebarn med på sit hold, og plottet går ud på at holde jul hjemme i møllen.
Den gamle møller skal nemlig også sørge for at julestemningen slippes løs og her spiller nisserne i møllen med.
Vi røber ikke for meget ved at sige, at den gamle møller og hans barnebarn i ledtog med nisserne får styr på situationen, så den gode julestemning kan brede sig på møllen og i det ganske land.

Megafedt at spille teater

En juleforestilling for hele familien er et nyt initiativ i Syddjurs Egnsteater, som har bedt multiscenekunstneren Hans Nørregaard fra Ebeltoft med 38 års børneteatererfaring med Nørregaards Teater om at skrive og instruere stykket.
”Vi håber det kan blive en tradition med et julestykke. Ve d at spille i de to gamle lokale møller knytter vi an til lokale omgivelser,” siger Hege Tokle.
”Jeg synes det er megafedt at spille teater,” siger Karl Milvang Nørregaard, som har spillet med i Helgenæs Stadsteater de senere år. Gennem de seneste uger har han skullet forene de professionelle forberedelser med sin skolegang i 7. klasse på Ebeltoft Skole.
”Jul i den gamle mølle” spilles søndag 7. december til fredag 12. december i Marie Mølle både om formiddagen for institutioner. Tirsdag 9. og onsdag 10. december spilles også kl. 18.

Julestemningen breder sig i den gamle mølle. Fra venstre Bo Stendell Larsen, Karl Milvang Nørregaard og Hege Tokle. Foto: Syddjurs Egnsteater

Julestemningen breder sig i den gamle mølle. Fra venstre Bo Stendell Larsen, Karl Milvang Nørregaard og Hege Tokle. Foto: Syddjurs Egnsteater

"Jul i den gamle mølle" i Marie Mølle i Ebeltoft

Søndag 7. december, kl. 15:00 / Udsolgt
Mandag 8. december, kl. 10.00 / Udsolgt
Tirsdag 9. december, kl. 10.00 / Udsolgt
Tirsdag 9. december, kl. 18.00 Bestil billet.
Onsdag 10.december, kl. 10.00 / Udsolgt
Onsdag 10.december, kl. 18.00 Bestil billet.
Torsdag 11.december, kl. 10.00 Udsolgt
Fredag 12.december, kl. 10.00 / Udsolgt

 

Gratis billetter kan bestilles på 22 29 25 22 eller skriv en mail til: billet@syddjursegnsteater.dk

Publiceret 04 December 2014 16:51