Socialdemokratiets Christian Haubuf (tv) har det fint med, at han og byrådsgruppen stemte imod ny styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Syddjurs. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiets Christian Haubuf (tv) har det fint med, at han og byrådsgruppen stemte imod ny styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Syddjurs. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Pædagogisk råd:

Gik der panik i foretagendet for S, DF og Liste Ø?

Det virkede panisk, da S, DF og Ø undlod at stemme for ny styrelsesvedtægt for folkeskolerne

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det hører vist til sjældenhederne, at der ikke er bred politisk enighed om, hvordan en kommune skal styre de lokale folkeskoler, formuleret i den såkaldte styrelsesvedtægt.
Det er ikke tilfældet i Syddjurs, for på sidste uges byrådsmøde valgte Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti at gå planken helt ud, da de tre partiers forslag om at gøre pædagogisk råd obligatorisk i stedet for at lade det være op til den enkelte skole at vurdere behovet blev nedstemt.
Det tog de tre partier så ilde op, at de valgte at stemme imod den samlede styrelsesvedtægt til tydeligvis overraskelse for flertallet i byrådssalen.

Ikke et selvmål

Af de tre er kun Enhedslisten repræsenteret i Udvalget for Familie og Institutioner, der har med skolernes hverdag at gøre, og derfor appellerede Det Konservative Folkepartis medlem af udvalget, Jørgen Brøgger, tydeligvis over bordet til Enhedslistens Jesper Yde Knudsen om at stemme for styrelsesvedtægten. Uden held.
Socialdemokratiets Christian Haubuf, der under debatten havde talt varmt for at gøre pædagogisk råd obligatorisk, afviser overfor Lokalavisen, at det var et selvmål, at de tre partier undlod at stemme for den samlede styrelsesvedtægt.

Havde et håb

"Vi havde et håb om, at SF ville støtte os, men da vi erfarede, at det ikke var tilfældet, nåede vi ikke at koordinere, hvordan vi skulle stemme for den samlede styrelsesvedtægt," erkender Christian Haubuf.
"Jeg vil ikke kalde det et selvmål, at vi stemte, som vi gjorde, for jeg synes, debatten afslørede en total mangel på respekt for vores synspunkter."
Haubuf blev især fortørnet over, at udvalgsformand Per Zeidler (LA) med støtte fra andre skød Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti i skoene, at partierne har mistillid til skolernes ledelse, når de vil blande sig i, hvordan skolelederne skal udøve ledelse i hverdagen.
"Det var et selvmål fra flertallets side, vil jeg nærmere sige. Når Per Zeidler og andre vil gøre det her til en diskussion om tillid og mistillid til lederne, kunne jeg modsat spørge Zeidler og andre om deres tillid til lærerne, når de afviser pædagogisk råd. Det var nemlig lærernes mulighed for at øve indflydelse, vi havde i tankerne."

null

Publiceret 03 December 2014 18:29