Figurer i gasbeton på vej ud af blokken. Fotos: Leo Jakobsen.

Figurer i gasbeton på vej ud af blokken. Fotos: Leo Jakobsen.

Kulturværkstedet:

en portion kultur til alle

Kulturværkstedet i Auning holdt åbent hus med workshops, musik og boder

Af
Anette Bonde

Der var lagt op til en stor varm simreret med ingredienser fra hele den kulturelle palet, da Kulturværkstedet i Auning i søndags inviterede til Samsurium Workshops og kreativt genbrugsmarked.
“Selv om der sagtens kunne have været flere deltagere, løb alle aktiviteterne af stablen, og der kom nogle rigtig gode resultater ud af det”, fortæller formand Anders Knudsen.

Indvielse af ny scene

Der var loppemarked, workshops for lyrik, gadestrik, skulptur samt koncert med Kulturværkstedets nye husband Decades. Benjamin Toustrup udsmykkede en af væggene med koncertplakater.
Det var også dagen, hvor Kulturværkstedets nye scene blev overrakt og indviet. Den er doneret af Tuborg Fondet, der var repræsenteret på dagen ved Erik Skovgaard Jensen, som overrakte checken på 27.000 kroner til betaling af scenen.
Nogle af Sønderhaldudstillingens medlemmer havde hængt billeder op over hele huset, og Kunstforeningen stod ligeledes for skulptur-workshoppen. Birgitte og Lisette stod for strikke-workshoppen.

Erik Skovgaard Jensen fra Tuborg Fondet overrækker check på 27.000 kroner til Anders Knudsen, formand for Kulturværkstedet.

Erik Skovgaard Jensen fra Tuborg Fondet overrækker check på 27.000 kroner til Anders Knudsen, formand for Kulturværkstedet.

Digital digtsamling

Første skridt til en digital digtsamling, der muligvis også trykkes på papir, blev i øvrigt også lanceret denne dag. Det skete med Palle Brix, bestyrelsesmedlem, som fødselshjælper.
Han stod for lyrikcaféen og havde allieret sig med en kunstner fra Kunstforeningens Sønderhaldudstillingen til at lave illustrationer til digtsamlingen.
”Vi i bestyrelsen for Kulturværkstedet tror på, at der i lokalområdet kan skabes en platform, et anderledes tilbud hvor kulturen, kreative udtryk og sociale relationer er i fokus,” siger Palle Brix.
Det forventes, at der igen til foråret holdes et større åbent arrangement.
“Hvor kreativitet og den gode samtale igen vil være i fokus”, lyder det fra Anders Knudsen.

Publiceret 02 December 2014 16:00