Cheftræner Erik Flak Jørgensen gav spillerne en eklatant skideballe i pausen for at vække dem af døsen. Det hjalp, Bjerringbro blev kørt over i anden halvleg. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Cheftræner Erik Flak Jørgensen gav spillerne en eklatant skideballe i pausen for at vække dem af døsen. Det hjalp, Bjerringbro blev kørt over i anden halvleg. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Håndbold - Jyllandsserien:

Frederik Lyng bragede Nørre Djurs HK i oprykningsspil

En sikker 33-20 sejr over bundholdet Bjerringbro betyder, at Nørre Djurs HK kommer med i oprykningsspillet til 3. division, når rækkerne ombrydes umiddelbart efter nytår

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK er sikre på at blive mindst nummer tre i Jyllandsserien med to spillerunder igen, og det er nok til at bringe holdet i oprykningsspil efter julepausen, hvor rækkerne ombrydes.
Det blev en kendsgerning, da holdet i sidste spillerunde besejrede agterlanternen Bjerringbro med 33-20 (14-13).
"En jævnt kedelig kamp, hvor vi nærmest blev lullet i søvn før pausen, men kom ud med ny energi til de sidste 30 minutter, hvor Bjerringbro blev kørt over," fortæller Nørre Djurs HKs holdleder Jakob Lunøe.
Bjerringbro, der er udeblevet fra to kampe i denne sæson, mødte frem med blot syv spillere. Med i truppen var René Smed Nielsen (med en fortid i Bjerringbro og Team Esbjerg på ligaplan og et ophold i den italienske 1. divisionsklub Sport Club Meran) og fløjspilleren David Touray (lillebror til den tidligere fløjspiller på Damelandsholdet, Josephine Touray).
"David Touray voldte os problemer før pausen, hvor han fik lov til at score for meget. Efter pausen fik vi ham lukket effektivt ned," fortæller Jakob Lunøe.

'Ø' og Lyng på toppen

Hos hjemmeholdet var det kun Simon 'Ø' Østergaard og langskytten Frederik Lyng, der leverede i angrebsspillet før pausen.
"Frederik Lyng spillede sin bedste førsteholdskamp til dato og lavede fire mål før pausen og tre efter, så forhåbentlig har det givet ham så meget selvtillid, at han tør køre på i de to sidste kampe inden jul, for talentet har han. Det viser han til træning," roser Jakob Lunøe.
"Frederik Lyng har styrken til at være det alternativ som skytte fra bagkæden, som vi har brug for."
Nørre Djurs HK havde rykket trioen Benjamin Johansen, Anders Gleerup og André 'Topper' Nielsen ned på andetholdet i Serie 1.
I stedet bidrog de tre U19 spillere, stregspilleren Mikas Korsgaard, fløjen Mathias Bøgelund og målmanden Lasse Thommesen.
 

Møder topholdet torsdag

Nørre Djurs HKs etmålsføring ved pausen blev kun en realitet, fordi Simon 'Ø' Østergaard scorede på straffekast efter, at haluret havde ringet.
"Erik Flak Jørgensen (træner, red.) gav spillerne den største skideballe, som jeg har været vidne til, i pausen, og den var fortjent. Heldigvis brugte spillerne den positivt," siger Jakob Lunøe.
Efter pausen var det næsten kattens leg med musen.
I hjemmeholdets mål begyndte Kasper Hansen at tage fra, og det betød, at fartspillere som Martin 'Bondemanden' Jensen og Kenneth Hougaard kunne løbe en række kontrascoringer hjem til Nørre Djurs HK.
Torsdag gælder det topholdet Svenstrup Godthåb IF i Nørre Djurs Hallen klokken 20.10 med Michael Fischer og Karsten Nissen som dommere.
Gæsterne har 15 point for 8 kampe på rækkens førsteplads, mens hjemmeholdet har 12 point for det samme antal kampe på andenpladsen.
"Vi vil holde andenpladsen og satser på at kunne drille Svenstrup Godthåb som har et godt hold med blandt et par målmand, der i sidste sæson spillede i 2. division i henholdsvis Hjallerup og Frederikshavn," siger Jakob Lunøe.
 
 

Andetholdet tabte til Kolind-Perstrup

Nørre Djurs HKs andethold i Serie 1 tabte i seneste spillerunde til Kolind-Perstrup med 21-18.
Universalspilleren Jeppe Pedersen var, ifølge Jakob Lunøe, Kolind-Perstrups bedste spiller.
"Kolind vandt, fordi de havde et bredere hold end os på dagen, og så lavede vi simpelthen alt for mange tekniske fejl," siger Jakob Lunøe.
Gæsterne havde Dennis 'Søvnig' Johansen, tidligere førsteholdsmålmand i Nørre Djurs HK, med på holdet.
Nederlaget betyder, at Nørre Djurs HK skal have mindst tre point i de to sidste kampe for at være sikre på at blive i Serie 1, når rækkerne ombrydes i julepausen.
 
 

Kampfakta - Jyllandsserien Herrer:

Nørre Djurs HK - Bjerringbro 33-20 (14-13)

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Simon 'Ø' Østergaard 10 (2)
  • Frederik Lyng 7
  • Kenneth Hougaard 5
  • Henrik Pedersen 4
  • Martin 'Bondemanden' Jensen 3
  • Mathias Bøgelund 1
  • Mikas Korsgaard 1

 

 

Publiceret 02 December 2014 14:15