Elisabeth Kruse Lynge, 10. b, Auning Skole, arbejdede med emnet fotojournalist.

Elisabeth Kruse Lynge, 10. b, Auning Skole, arbejdede med emnet fotojournalist.

10. klasse-opgave i fremtids- og karrierevalg

Messe i 10. klasse på Auning Skole, hvor eleverne fremlagde planer om fremtid og karriere

Af
Anette Bonde

“Hva' ka' jeg blive?” og “Hvad vil jeg være rigtig glad for at beskæftige mig med?” Det er spørgsmål, der nok kan sætte blikket på 'uendeligt' og lamme tankerne hos mange unge, for der er mange muligheder, og måske kender man slet ikke dem alle.
Eleverne i 10. klasse på Auning Skole har haft et projekt, hvor de i tre uger skulle gøre sig tanker om erhvervsvalg og hvad de ville efter 10. klasse. Forløbet har også bestået af brobygning på enten gymnasier eller erhvervssteder.
Det skulle munde ud i en rapport og derefter fremlægges på en messe, hvor forældrene også var med.

Mange forskellige fag

Messen blev holdt tirsdag 25. november, og eleverne fremlagde i hver deres stand, hvad de havde tænkt på at slå ind på.
To piger, der havde valgt sygeplejevejen, forklarede kroppens funktioner og viste på skoleskelettet, hvor de forskellige knogler sidder. Et andet sted var bordet fyldt med sand og et skilt med teksten “Arkæolog”.
Udenfor flåede nogle drenge skindet af et rådyr - de var herregårdsskytter. Erhvervsøkonom, forsikringsassurandør, butiksassistent, landmand, murer og kunstmaler var også blandt nogle af de jobs, de godt 30 elever på 10. årgang drømmer om.

Finder ud af ting undervejs

Elevernes fremlæggelse blev vurderet af deres lærere.
“Det er sjovt og udfordrende, at skulle stå her og fortælle om mit emne og vente på at blive vurderet af lærerne. Det er rart med alle de spørgsmål, for det gør, at jeg selv finder ud af mere her undervejs. Samtidig er det også rart, at forældrene viser deres interesse for vores emner”, sagde Camilla, der rigtig gerne vil arbejde internationalt med virksomhedskommunikation.
Ida, der drømmer om at blive sygeplejerske, synes det har været godt at prøve at stå på egne ben under forløbet.
“Der har været meget at lave under forløbet, men det har været rigtig spændende at lære nyt og arbejde med drømmejobbet. Det er jo også ekstra godt, når det er noget man interesserer sig for.”

Publiceret 01 December 2014 10:00