Nye brandmænd klar til udrykning

Brand og Redning Djurslands Brandskole har uddannet 18 nye brandmænd

Af
Af Martin Schultz

Alle otte brandstationer på Djursland får nu et hold nyuddannede brandfolk ind på stationerne.
Forleden bestod 18 nye brandmænd m/k nemlig deres prøve på Brand og Redning Djurslands Brandskole med ros fra deres censor, Anders Dahl fra Randers Brandvæsen.
De nye bramdmænd har været under uddannelse gennem de sidste to år, men har allerede efter det første trin i uddannelsen kunnet bistå deres kolleger med hjælp under udrykningerne.
”En brandmandsuddannelse starter med et 12 timers kursus i førstehjælp, efterfulgt af grunduddannelsen på 74 timer,” forklarer viceberedskabschef Jan Recke fra Brand og Redning Djursland om den første del af uddannelsen.
Derefter skal brandmændene gennemgå 148 timers uddannelse til selvstændige brandmænd. ”Den afsluttende prøve består af tre eksaminer, som er to praktiske prøver og en mundtlig prøve,” fortæller Jan Recke. 

Fem minutter til udrykning

De nye brandmænd falder på et tørt sted, for manglen på frivillige deltidsbrandmænd er et stigende problem både for Brand og Redning Djursland såvel som mange steder i resten af landet.
”Vores problem er størst i dagtimerne fra kl. 07 til kl. 17, fordi mange brandmænd har arbejde langt fra deres brandstation,” siger Jan Recke.
En frivillig deltidsbrandmand skal være klar til udrykning blot fem minutter efter at alarmen er gået.
Det er et generelt problem, at der ikke længere findes så mange lokale arbejdspladser i de små samfund, så mange potentielle brandmænd pendler til og fra deres arbejde. Bor man tæt nok på brandstationen kræver det også, at arbejdsgiveren er indstillet på at lade medarbejderen forlade arbejdspladsen, hvis alarmen lyder.

Starter nyt hold

Det er en blandet flok, som nu er gennemført deres branduddannelse.
”Fra Djursland er det denne gang alle mænd, og de er i alderen lige fra 18 år og til omkring de 50 år. Mange er håndværkere, men på det nye hold er der også en skolelærer,” fortæller Jan Recke.
Brand og Redning Djursland mangler stadig mellem 10 og 15 brandmænd.
”Vi starter et nyt hold i februar 2015, hvor vi uddanner brandmænd til vores brandstationer og til vores frivillige indsats,” siger Jan Recke, som er meget interesseret i at høre fra interesserede kommende brandmænd.

Brand og Redning Djursland

Mangler frivillige deltidsbrandmænd og frivillige til beredeskabet
Se mere på www.brandogredningdjursland.dk eller ring til Jan Recke på tlf. 89592792 eller mail: jr@norddjurs.dk

Følgende er uddannet:

Station Fjellerup: Søren Mellergaard
Station Kolind: Jesper Hoe
Station Knebel: Niels K. Petersen
Station Allingåbro: Rene Thyregod
Station Hornslet: Tomas R. Veje. Martin H. V. Lauritsen
Station Rønde: Kim A. Vedeløe. Michael Jensen
Station Ebeltoft: Hans Juel. Thomas Mikkelsen
Station Grenaa: Carsten Bak. Klaus Grønbjerg. Morten Liebe
Frivillige Beredskab: Patrick Kruse. Jens-Gustav Fast Kruse.

Desuden blev to mænd og en kvinde uddannet til Mariagerfjord Kommunes Beredskab: Daniel Bager. Tim Nielsen. Marianne Hougesen

Publiceret 12 October 2014 16:58