Grenaa IF træner Brian Engelund. Arkivfoto

Grenaa IF træner Brian Engelund. Arkivfoto

Seriefodbold:

Skideballe vækkede Grenaa IF i pausen

Grenaa IF vandt lokalopgøret mod Åstrup/Hammelev med 2-1 i en såkaldt 6-points kamp i Serie 1

Af
Af Martin Schultz

Med en smal sejr på 2-1 vandt Grenaa IF lørdag eftermiddag på Grenaa Stadion det vigtige opgør over lokalrivalerne fra Åstrup/Hammelev.
”Det var en såkaldt 6-points kamp, fordi vi nu efter to sejre over Åstrup/Hammelev er bedst i de indbyrdes opgør, hvis vi har lige mange points, når sæsonen slutter,” siger Grenaa IF træner Brian Engelund.
Han forudser en meget tæt afslutning på pulje 7 i Serie 1, hvor Hadsten efter et stort nederlag mod KPI i weekenden synes hægtet af, mens den anden nedrykningsplads formentlig skal afgøres mellem Åstrup/Hammelev, Grenaa IF, KPI og Søften i de fire resterende kampe,
”Kampen mod Åstrup/Hammelev var et tæt opgør, hvor der var mere end æren på spil, for begge hold havde virkelig brug for pointene,” mener Brian Engelund.

Åstrup/Hammelev kom foran på hovedstød

Åstrup/Hammelev spillede en god 1. halvleg og kom foran omkring 5 minutter før halvlegsfløjtet, da Jonathan Henig bragte udeholdet foran 1-0 på et flot hovedstød.
Kort efter fik Grenaa IF et gult kort og skulle således starte 2. halvleg i undertal.
”Vi var slet ikke skarpe nok og viste ikke takterne fra forrige weekends opgør mod Kristrup. At Åstrup/Hammelev så scorede kort tid før halvleg var den dårligst tænkelige udgang på halvlegen,” siger Brian Engelund, som med egne ord måtte "vække" spillerne i pausen i forhold til kampens betydning.

Grenaa IF i undertal fik godt start på 2. halvleg

Kom Grenaa IF dårligt ud af 1. halvleg, fik holdet til gengæld den bedste tænkelige start på 2. halvleg.
I det 46. minut passerede et indlæg langs jorden fra venstre venner og fjender i Åstrup/Hammelevs felt og nåede Tor Toftegaard ved den bagerste stolpe, som blot behøvede sætte indersiden på for at udligne til 1-1. 
”Nu begyndte vi at få styr på tingene og blev farligere og farligere, mens Åstrup/Hammelev ikke rigtig skabte nogen chancer i 2. halvleg,” siger Brian Engelund, som i det 60. minut kunne se Jelil Faizi smadre en returbold op i nettaget til en 2-1 føring til Grenaa IF. 
Brian Engelund havde fået den tidligere førsteholdsspiller Rasmus Wetche til at stille op i lokalopgøret, hvor han sammen med de andre veteraner Michael Hostrup, Simon Sørensen og Sune Sørensen var en stor støtte for de unge spillere.
For fjerde uge i træk måtte Brian Engelund stille med en ny målmand, da Mikkel Due var skadet. Målet blev i stedet vogtet af Michael Bengtson fra Grenaa IF's Serie 4 hold, og det klarede målmanden udmærket.

Målmand kom slemt til skade

”Det gjorde ondt at tabe den kamp. Grenaa havde ikke noget ud over det de scorer på” siger Åstrup/Hammelevs træner Kim Busse.
”Det var en meget lige kamp, men jeg synes vi havde flest chancer. Vi vil helst ikke tabe til Grenaa IF, men jeg synes vi var bedst på dagen.”
Men Grenaas hurtige udligning i 2. halvleg var svær at komme over for Åstrup/Hammelev, som ti minutter før tid fik skadet målmand Christian Rygaard, som i et sammenstød med en Grenaa spiller fik slået skulderen af led og nu er ude resten af sæsonen. 
Åstrup/Hammelev tager lørdag imod topholdet Christiansbjerg IF på hjemmebane, mens Grenaa IF skal en tur til Nørager Stadion for at møde rækkens nr. to, Nørager Boldklub.

Grenaa IF:
Michael Bengtson
Michael Hougaard
Jelil Faizi
Jens Adam Bøgild Bachmann
Kasper Rygaard Andersen
Mikkel Bech
Morten Winther
Rasmus Brandstrup
Rasmus Møller
Rasmus Wetche
Simon Sørensen
Sune Kirkegaard Sørensen
Tor Toftgaard Madsen

Åstrup/Hammelev

Jacob Steensgaard
Frederik Harvig Jensen
Jeppe Thomsen
Mathias Fruensgaard
Nicolaj Jarsmer
Andreas Busse
Stig Zacher
Anders Nielsen
Nicolai Johansen
Jonathan Henig
Christian Rygaard
Frederik Husum
Martin Fiehn
Emil Mortensen

Publiceret 07 October 2014 21:18