Sørøverkaptajnen og lærlingen med klap for øjet og sørøverhat.

Sørøverkaptajnen og lærlingen med klap for øjet og sørøverhat.

Fotogalleri:

Pirat-postyr på biblioteket

Indvielse af ny børneafdeling på Auning Bibliotek

Af
Anette Bonde

Tre pirater invaderede i onsdags biblioteket i Auning. De så farlige ud med ar, sabler, tørklæder, klap for øjet og kroge i stedet for hænder. Private dagplejere med deres børn samt nogle af børnene fra børnehaverne Skovvang og Nyvang i Auning kiggede interesseret, og i løbet af kort tid fik overpiraten lokket en del børn over på piraternes side, og det endte med, at børnene fulgte dem i deres skumle færd for at vinde nyt land.
En spand med flag plantet i sand bar to minutter senere vidnesbyrd om, at missionen var lykkedes - børnene havde besat en hel afdeling på biblioteket.
Efter invasionen kunne børnene fremstille deres eget piratudstyr i form af en kikkert, en klap for øjet og en sørøverhat.

Rokeret rundt på bøgerne

Piraterne mindede mistænkeligt meget om bibliotekarerne Ane Katrine Uldall Eiming, Jette Greibe og Marianne Bach Danielsen. Lokalavisen prikkede en af dem på skulderen, og Marianne Bach Danielsen fjernede klappen for øjet og tog krogen af hånden. Hun fortalte, at der er blevet byttet rundt på børneafdelingen og afdelingen for større børn og unge, og øvelsen gik ud på at indvi de to afdelinger.
Om eftermiddagen var det de unges tur til at åbne deres afdeling. Det skete med overklipning af rød snor, servering af drinks og en konkurrence med at finde svar på forskellige spørgsmål på bibliotekshylderne. Præmien var biografbilletter til Ørsted Bio inklusiv popcorn og sodavand.

Pirater på færde på biblioteket i Auning, f.v. Jette Greibe, Ane Katrine Uldal Eiming og Marianne Bach Danielsen.

Pirater på færde på biblioteket i Auning, f.v. Jette Greibe, Ane Katrine Uldal Eiming og Marianne Bach Danielsen.

Ny boghave for børn

De små pirater syntes, at den nye børneafdeling var hyggelig, selv om den måske ikke ligner almindeligt piratland. Et hvidt havestakit med blomsterkasser indrammer boghylderne med børnelitteratur, en sandkasse med pegebøger, og så er der legetøj i form af piratskibe.
Unge-afdelingen har fået en mere tilbagetrukket placering med hyggekroge og et hjørne, hvor de kan lytte til musik.

Publiceret 07 October 2014 12:00