Farum-borgeren Flemming Jensen er vild med nettet og ambassadør for Seniorsurf-dagen.

Farum-borgeren Flemming Jensen er vild med nettet og ambassadør for Seniorsurf-dagen.

Flemming Jensen:

"Nysgerrigheden må aldrig forsvinde"

På torsdag den 9. oktober er der seniorsurfdag på biblioteker og datastuer over hele landet. Her kan du komme i gang med at bruge internettet sammen med andre ældre.
En ny undersøgelse fra SFI, Det Nationale Forsningscenter for Velfærd, der netop er blevet offentliggjort, viser, at hovedårsagen til, at nogle ældre ikke har computer og internet i hjemmet, er manglende interesse og motivation, samt en opfattelse af, at de er "for gamle" til at lære nyt.
Men det er ikke slet så svært at lære at bruge internettet. Sådan lyder det fra den 65-årige skuespiller, forfatter og Farum-borger Flemming Jensen. Han er vild med IT og internet og vil gerne inspirere andre ældre til at kaste sig ud i at bruge nettets mange muligheder. Derfor er han blevet ambassadør for Seniorsurf-dagen.
"Når du bliver ældre, må nysgerrigheden ikke sande til. Nysgerrighed er med til at holde dig i live, og det er vigtigt at holde fast i interessen for nye oplevelser, som internettet eksempelvis kan være med til at give", siger Flemming Jensen.
Og han mener, at humor kan gøre den svære start på www'erne mindre krampagtig.
“Hvis du kan grine af dig selv og andre på en god måde, så bliver det hele lidt nemmere”.
En ny verden
Nettet og IT har en stor plads i Flemmings hverdag. Både når han går til tasterne og skriver på sine manuskripter, og når han skal bestille alt fra nye kapsler til espressomaskinen eller en ekstra sæk til affaldsspanden ved huset i Farum.
"Det er langt hurtigere at gøre tingene på nettet, frem for at du måske skal hænge i telefonkø ned til kommunen i halvanden time. På nettet er det også nemt at bestille teaterbilletter, rejser og hoteller. Jeg har for eksempel lige bestilt en rejse til Lanzarote her til vinter, og det er rart, at jeg selv kan finde billige flybilletter og det helt rigtige lille hyggelige hus, min kone Birte og jeg skal bo i", siger han.
Flemming Jensen har for længst fejret 25-års jubilæum i computernes verden og husker for eksempel stadig, hvordan han skrev Nissebanden på Grønland på en Commodore 128 i slutningen af 1980'erne. Det behøver dog ikke at tage mange år at komme i gang med at bruge IT og net. Han ser sig selv som en stor fortaler for internettet og vil gerne bruge sine erfaringer til at få andre ældre til tasterne.
"Tag kampen op og kom i gang med nettet. Det er en guldgrube af informationer, som kan give dig svar på alt. Selv om du måske sidder alene, kan internettet give dig muligheden for at følge med i dine børn og børnebørns liv – og være aktiv og deltage i samfundsdebatten", siger Flemming Jensen.
Kontakt med familien
Flemming Jensen har en stor familie, og hans ni børnebørn er fordelt over hele Danmark fra Rødby til Aalborg. Her har nettet været med til at gøre båndene stærkere, blandt andet ved hjælp af 'Skype', som Flemming Jensen er en ivrig bruger af. Han kan godt lide, at han kan vise den varme sandstrand i Thailand eller se barnebarnet Emils nye cykel, mens de taler sammen.
Flemming Jensen synes dog stadig at det er vigtigt at holde fast i fordybelsen. Han prøver selv at lade være med at kigge efter mails på sin telefon hele tiden. For, som han siger:
"Jeg går jo heller ikke ud og kigger i min postkasse hvert kvarter, vel?".
Læs mere om Seniorsurf-dagen her

Publiceret 07 October 2014 14:05