Arkivfoto.

Arkivfoto.

Torben Rafn stopper som sognepræst i Grenaa

Samtidig bliver der nu fast gudstjeneste i Simon Peters Kirke om søndagen

Af
Af Lars Norman Thomsen

En kirkelig æra er slut. Efter mere end 35 års virke som sognepræst i Grenaa går Torben Rafn på pension, og derfor er det også på sin plads at holde to afskedsgudstjenester.
I Grenaa Kirke søndag 12. oktober klokken 10, hvor der efterfølgende vil være en lille reception.

I den lille annekskirke, Simon Peters Kirke på Grenaa Havn, søndag 19. oktober klokken 10, hvor der afsluttes med et større arrangement.

Faste tider i Simon Peters

Menighedsrådet benytter Torben Rafns farvel til at lade Simon Peters Kirke  have faste søndagsgudstjenester klokken 16 i en prøveperiode på et år.
Det betyder to faste gudstjenestetidspunkter om søndagen – begge med altergang – i Grenaa Sogn, nemlig Grenaa Kirke klokken 10 og Simon Peters Kirke klokken 16.
Formand for menighedsrådet, Birthe Jensen, understreger, at det er et forsøg, og menighedsrådet er klar til – efter et år – at ændre tiderne igen, hvis det ikke fungerer.
Løbende vil der da også være mulighed for kommentarer, ligesom der vil være forsøg med eftermiddagskaffe før gudstjenesten, samt andre tiltag i den lille havnekirke i Søgade.

Fra 1957

Simon Peter Kirkes historie går tilbage til 1957, hvor den kom til verden i et nedlagt skolehus på en treårig biskoppelig bevilling, fordi der var et behov for en kirke i havneområdet.

Endvidere mente man, at de fire kilometer mellem havnen og kirken på torvet i Grenaa var for langt.

Kirkesalen var ment som en midlertidig løsning, før man fik bygget en rigtig kirke på havnen, men den midlertidige kirke blev permanent og har flere gange været lukningstruet, men modstanden har været for stor.

  • Eftermiddagsgudstjenesterne i Simon Peters Kirke starter i november 2014 og her starter klokken 16.30
  • Simon Peters Kirke holder lukket sidste søndag i måneden samt 2. helligdage
  • Der er mulighed for at ankomme i kirkebil, som man kan bestille via kirkekontoret, eller selv bestille taxa, som betales af sognet

Publiceret 07 October 2014 17:17