Lis og Torben Hansen bag disken i Ørsted Bageri, som de har haft i 25 år.

Lis og Torben Hansen bag disken i Ørsted Bageri, som de har haft i 25 år.

Jubilæum:

Gang i bageriet i 25 år

Lis og Torben Hansen, Ørsted Bageri, har 25 års jubilæum

Af
Anette Bonde

Lis og Torben Hansen har skaffet brød på bordet hos en del i tidens løb. Lørdag 4. oktober fejrer de 25 års jubilæum som bagermesterpar i Ørsted Bageri.
Det sker med en invitation til byens borgere og mangeårige kunder. Fra morgenstunden klokken 8 og indtil kl. 11 byder de på gratis morgenkaffe og rundstykker på Ørsted Kro.
Fra klokken 13 til 17 bliver det lidt mere højtideligt med reception på kroen og lidt let mad og drikke.

Faldt for butikken i Ørsted

Parret kom til Ørsted i 1989, efter at Torben Hansen havde været ansat i flere bagerier. Han havde fået lyst til at blive selvstændig og var rundt og kigge på mange bagerier. Da han nåede til Ørsted, indstillede han jagten, her ville han være. Det skyldtes for en stor del, at han fik et fint og tillidvækkende indtryk af sælgeren, Regnar Joensson, og samtidig kunne han mærke, at Ørsted Bageri var et sted, det var godt at knytte fremtiden an på.
Det unge par flyttede derfor fra Assentoft og slog sig ned i Ørsted.

Ud af kæden igen

I 2001 valgte Lis og Torben Hansen at gå med i Guldbager-kæden. Der var fordele blandt andet i form af rabatter ved indkøb og idéer til kager og brød. Det makkerskab stoppede dog efter ti år, da Ørsted Bageri trådte ud af kæden igen. Torben Hansen kørte træt i, at han skulle lave bestemte brød og kager, selv om nogle af dem kunne være svære at sælge.
Én af fordelene var tilbud om kursustilbud, men da de hver gang fandt sted i Kolding, var det svært at benytte sig af.
“Jeg kan jo ikke tage til Kolding for nogle få timer onsdag eftermiddag.”
Medlemsskabet kostede 15.000 kroner årligt, og både den besparelse og friheden til selv at bestemme udvalget og kun lave det, der kan sælges, er Torben Hansen glad for.
“Nu er jeg fri til at sponsorere de lokale foreninger igen.”
At det var et fornuftigt valg vidner et stigende salg gennem de seneste halvandet år også om.

Tiderne skifter

Ørsted Bageri har mærket strukturudviklingen ligesom alle andre. Før i tiden leverede bageriet for eksempel brød til 11 brødudsalg, men i dag køres der kun ud til to campingpladser i Fjellerup.
Rent fagligt har kundernes smag og forbrug spillet ind på den måde, at hvor der for 25 år siden var tre-kornsbrød, hvide franskbrød og to slags rugbrød på hylderne, er der i dag et meget større udvalg inden for både hvidt og mørkt brød. Og kagerne:
“Repertoiret skifter jævnligt efter årstiden og bagerens humør,” smiler Torben Hansen.

Publiceret 01 October 2014 11:00