"Sidste års budget var – som i år med budget 2015 – et resultat af at Socialdemokratiet påtager sig lederskabet af kommunen uden at fralægge sig vanskelige beslutninger eller skabe blokpolitik," skriver tre socialdemokrater. Arkivfoto.

Debat Norddjurs:

Borgmester med store diplomatiske evner

Af Hans Fisker, Bente Hedegaard og Allan Gjersbøl Jørgensen, gruppeformand, gruppenæstformand og politisk ordfører Socialdemokraterne:

"Norddjurs Kommunes budget 2015 er fastlagt med 25 kommunalbestyrelsesmedlemmer bag ud af i alt 27. Som gruppeledelse (Hans Fisker, Bente Hedegaard og Allan Gjersbøl Jørgensen) tæt på borgmester Jan Petersen (S) er vi glade for resultatet.
Med den politiske budgetproces har Jan Petersen endnu engang demonstreret store diplomatiske evner, et ligeværdigt syn på alle politiske personer og partier. En respektfuld dialog har været midlet til målet om et demokratisk og bredt forankret budget. Det har vi fået med
93 procent af kommunens repræsentanter bag et budget, der tegner et fælles Norddjurs, hvor vi tværpolitisk bliver enige om mange ting og søger kompromiser for at finde en fælles retning.
Det er med budget 2015 bevist at budget 2014 ikke var noget valgbudget, blot fordi alle 27 i den tidligere kommunalbestyrelse støttede det. Sidste års budget var – som i år med budget 2015 – et resultat af at Socialdemokratiet påtager sig lederskabet af kommunen uden at fralægge sig vanskelige beslutninger eller skabe blokpolitik. Tværtimod har alle partier, fra Enhedslisten til Liberal Alliance, fået en udstrakt hånd om, at stå sammen om et fælles Norddjurs. Kun to partier/personer sagde "nej tak": Ulf Harboe fra Enhedslisten og viceborgmester Benny Hammer fra Konservative. Ved budgetvedtagelsen vil borgerne se, hvad de eneste to ikke kunne skrive under på, som alle andre partier står bag.
Hos Socialdemokraterne undres vi, men vi håber på et godt, og måske bedre og mere frugtbart, samarbejde, ved budget 2016. For den ene af de politikere er det en klar forventning."

Publiceret 26 September 2014 08:27