Per Nørgaard kan kunsten at at køre miljørigtigt i sin postbil. Det afkastede forleden en bronzemedalje ved der nordiske mesterskaber. Fotograf: Henrik Petit.

Per Nørgaard kan kunsten at at køre miljørigtigt i sin postbil. Det afkastede forleden en bronzemedalje ved der nordiske mesterskaber. Fotograf: Henrik Petit.

Bronzemedalje til Postmand Per fra Ebeltoft

Ebeltoft-postbuddet Per Nørager nummer 3 ved nordiske postmesterskaber i miljørigtig kørsel

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ebeltofts svar på Postmand Per, postbuddet Per Nørager, der til daglig omdeler post i landdistriktet omkring Ebeltoft, er dygtig til at køre miljørigtigt. Han har netop kørt sig frem til en podieplads ved de nordiske postmesterskaber i miljørigtig kørsel, der blev afholdt i Roskilde.
I finalen kørte Ebeltoft-postbuddet imponerende 23,81 kilometer pr. liter i en landpostbil på ruten på vejene omkring Roskilde. Dermed var han tredjebedst af de 12
nordiske postkolleger, som havde kvalificeret sig.
Per Nørgaard havde kvalificeret sig til finalen via sidste års andenplads i Post Danmarks nationale mesterskaber.

Grøn køreadfærd

Formålet med konkurrencen var at sætte fokus på miljørigtig kørsel til gavn for klimaet og brændstoføkonomien.
Derfor gennemfører Post Danmark i øjeblikket kurser i grøn køreadfærd for landets cirka 4.000 postbude. Og potentialet er stort: Dem, der lærer at køre med omtanke for miljøet, kan spare helt op til 20 procent brændstof.
Foruden konkurrencen i landpostbil dystede også 15 chauffører fra Danmark, Sverige og Norge om at køre længst muligt på literen i lastbil.
Post Danmark har som en del af den nordiske koncern PostNord som målsætning at reducere udledningen af CO2 med 40 procent i 2020 set i forhold til 2009.

Publiceret 26 September 2014 09:48