Grenaa Bokseklub var på pletten og gav instruktion i the noble art og selfdefence. Foto: Lars Norman Thomsen.

Grenaa Bokseklub var på pletten og gav instruktion i the noble art og selfdefence. Foto: Lars Norman Thomsen.

Fotogalleri:

Synergien var til at få øje på i Ørum

Skole og foreningsliv satser på at arrangere mindst én årlig idrætsdag sammen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hos det lokale foreningsliv i Skoledistrik Ørum er der ingen tvivl om, at et tættere samarbejde mellem skole og foreningsliv kan være til stor fordel for både Ørum Skole og de mange foreninger, der gerne vil gøre leg og idræt til en naturlig del af børn og unges hverdag.
Det kom smukt til udtryk ved sidste torsdags idrætsdag på idrætsanlægget ved skolen, hvor der var et væld af forskellige idrætsgrene på programmet fra de mere traditionelle boldspil til boksning, karate og rugby.

Scoopet

Hele dagen var alle elever engageret, og det samme var hovedparten af skolens lærere med skoleleder Karsten Refsgaard i spidsen.
Men scoopet var, at næsten 40 frivillige ledere, voksne og unge i skøn forening, fra det lokale foreningsliv havde indvilget i at lege med og sørge for at give de forskellige idrætsgrene et pift.
De mange frivillige ledere kastede simpelthen en feriedag i idrætsdagen. 

Grobund for tradition

"Det er forrygende, at så mange frivillige ledere har sagt ja til at være  med. Jeg håber, vi her har startet en ny tradition, der kan leve mange år frem," sagde skoleleder Karsten Refsgaard til Lokalavisen.
Han er selv fodboldtræner i det daglige og kender derfor udmærket til værdien af et engageret trænerkorps som katalysator for børn og unges lyst til at dyrke idræt.

Stolt Aabenhus

De mange frivillige kom fra foreningerne: AC Norddjurs (gymnastik, spinning, badminton, fodbold, atletik, tennis og krolf), Kvik Ramten, Nørre Djurs HK, Grenå Bokseklub, Grenå Rugbyklub, Ørum Spejderne, Grenå Karateklub, ØAC Fittness - og skolens egne folk, der stod i spidsen for skak og folkedans.
Desuden hjalp en række af de ældste elever til og instruktører fra DGI som supplerede ved stationerne for badminton og tennis.
Marianne Aabenhus fra AC Norddjurs, som har været en af de foreningsledere der har taget initiativ til at knytte skole og foreningsliv meget tættere sammen i Projekt SkoleIForm, var en glad kvinde, da idrætsdagen var vel overstået:
"Jeg bliver stolt over, at så mange frivillige stiller sig til rådighed på denne måde og tager udfordringen op ,når vi sætter så stort et projekt i luften. Det bliver spændende at fortsætte Projekt SkoleIForm med TrænerSpiren, besøg på Forældreaftener og mange andre ting."

Publiceret 04 September 2014 10:03