Cheftræner Brian Engelund havde advaret sine spillere mod Hadstens omstillingsspil. Arkivfoto

Cheftræner Brian Engelund havde advaret sine spillere mod Hadstens omstillingsspil. Arkivfoto

Seriefodbold:

Grenaa IF blev fanget i Hadstens omstillinger

Ubesejrede Grenaa IF kom ned på jorden og blev sendt hjem fra Hadsten med et 5-1 nederlag i Serie 1

Af
Af Martin Schultz

Nedrykkerne fra Grenaa IF har overrasket positivt i efterårets første kampe og lå efter tre kampe lunt i tabellen med en sejr og to uafgjorte kampe.
Men i lørdagens udekamp mod Hadsten fik hjemmeholdet, som til gengæld har skuffet ud over al forventning med fire nederlag på stribe, endelig hul på bylden.
Hadsten er et dygtigt omstillingshold, som straffede gæsterne fra Grenaa. Da dommeren fløjtede kampen af, stod der 5-1 til hjemmeholdet, som således for alvor fik tanket selvtillid og brudt den dårlige stime af nederlag.

Ungt hold med kvalitet

Grenaa IF stillede med et ungt hold med en gennemsnitsalder på omring 21,5 år.
”Det er et på papiret stærkt hold med masser af kvalitet, men i denne her kamp må vi sige, at ”de kloge narrede de mindre kloge",” siger holdets træner Brian Engelund.
Selvom Grenaa nemlig fulgte godt med på banen og i 1. halvleg havde flere gode chancer og en del afslutninger, så var det netop Hadstens omstillingsspil, som gjorde forskellen.
”Vi havde bolden meget, men vi var ikke i stand til at sætte det sidste aftryk. For meget løb ud i sandet, og når vi samtidig manglede evnen til at standse modstandernes kontraløb, enten ved at vinde den direkte løbeduel eller ved at lave frispark, så bliver det svært mod et godt kontrahold som Hadsten,” siger Brian Engelund.

Enlig reducering på hovedstød

Grenaa IF's unge hold spillede rigtig godt med i 1. halvleg, hvor holdet havde 3-4 gode chancer og også nogle skud udefra, men det var alligevel Hadsten, som kunne gå til pausen med en 1-0 føring efter at have scoret føringsmålet efter godt 40 minutter.
Grenaa kom også godt ud efter pausen, hvor Morten Winther havde en god mulighed med et hovedstød.
Men efter godt et kvarter var der koks i kommunikationen mellem forsvaret og Grenaas målmand, så en Hadsten spiller kunne løbe i mellem og score til 2-0.
”Nu var vi nødt til at satse og gik op med tre mand og spillede med tre mand i forsvaret. Vi havde spillet, men i tre situationer slog Hadsten kontra,” fortæller Brian Engelund.
Grenaa IF's trøstmål faldt godt ti minutter før tid ved stillingen 4-0, da Simon Sørensen headede et indlæg fra Jens Bachmann i mål.
Grenaa IF møder tirsdag aften kl. 18.30 på Grenaa Stadion KPI, som også fik en snitter med 5-1 mod CIF i torsdags.

Publiceret 02 September 2014 00:17