Debat Syddjurs:

Det rammer også dit barn

Af Vinni Kjærgaard Jørgensen, Søby:

"For godt et år siden skrev jeg debatindlæg om inklusion i folkeskolen, hvor der ikke ville følge midler med det inkluderede barn. Altså 1 klasse med 1 lærer og 1 barn med autisme, 2 børn med ADHD, 1 barn med en alkoholiserede far og 2 ny skilsmissebørn + 23 normalt fungerende. Jeg blev dengang af mange beskyldt for at køre en skræmme kampagne. Og forældre til skolebørn troede ikke rigtig på den historie.

Jeg håbede da så sandelig også selv på, det aldrig blev til virkelighed. Men desværre læser jeg følgende i budgetkatalog 2015, som du finder på syddjurs.dk:

"Budgettet for kommunale specialskoler er ved budgetvedtagelsen for 2014 reduceret med 4,5 mio. kr. i 2015 og med i alt 9,5 mio. kr. i perioden 2014 – 2017.

Men på baggrund af øget inklusion i folkeskolerne, stop for tilgang af elever til Firkløverskolen, naturlig afgang af elever fra specialskoler i andre kommuner samt stram visitering af elever til kommunens egne specialundervisningstilbud skønnes det, at budgettet kan reduceres med yderligere 2 mio. kr.

Dette vil stille større krav til skolernes arbejde med inklusion indenfor en reduceret budgetramme.

Indtil nu er en del af de sparede penge på specialskoler i andre kommuner flyttet til folkeskolernes budgetter for at give skolerne fornødne midler til at varetage undervisningen af børn med store specialpædagogiske behov.

Den beskrevne reduktion betyder, at folkeskolerne fremover skal rumme flere elever med specialpædagogiske behov uden at få tilført ekstra midler."

Vidste du det? Det rammer jo også dit barn.

Herudover skal samtlige skoler i hele Syddjurs spare 1% ud af det samlede skolebudget. En grotesk besparelse, da skolerne burde få tilført flere midler i stedet til indførelse af den nye skolereform samt inklusionsprojektet.

Hvad synes du? Er det en ok besparelse?"

Publiceret 02 September 2014 23:00